"Антонов" почне масово виробляти безпілотники для ЗСУ – Reuters
Категорія
Україна
Дата публікації

"Антонов" почне масово виробляти безпілотники для ЗСУ – Reuters

"Антонов" почне масово виробляти безпілотники для ЗСУ – Reuters
Джерело:  online.ua

Як вдалося дізнатися британським журналістам, державне підприємство "Антонов" розширює виробництво безпілотників, диверсифікуючи свій основний бізнес із виробництва вантажних літаків. Це рішення стало реакцією та триваючу агресію РФ проти України.

Джерело:  Reuters

Чим тепер буде займатися "Антонов"

За словами редакції інформаційної агенції Reuters, вона бачила відповідну презентацію "Укроборонпрому", яка була зроблена для американських чиновників ще 3 місяці тому.

Новий центр безпілотників ДП "Антонов" було відкрито "з метою розширення можливостей виробництва безпілотних систем і надання підтримки приватним виробникам безпілотних систем з точки зору експертизи та послуг", йдеться в презентації головної оборонної групи країни.

Журналісти звертають увагу на те, що ДП продовжить виробництво вантажних літаків, однак новий центр безпілотників може краще задовольнити військові потреби України і дати інженерам "Антонова" більше роботи.

Що важливо розуміти, плани "Антонова" щодо безпілотників "ще не є публічно відомими".

Чи може "Антонов" дійсно допомогти ЗСУ на полі бою

За словами інсайдера журналістів, досвід "Антонова" у виробництві вантажних літаків можуть використати для створення безпілотників далекого радіусу дії.

Якщо цей план вдасться реалізувати — бійці ЗСУ отримають можливість завдавати удари вглиб російської території.

ДП "Антонов" не відповів на запити про коментарі щодо центру та планів розширення в секторі безпілотників. Представник "Укроборонпрому" відмовився від коментарів, посилаючись на міркування безпеки.

Не можна також не згадати про те що минулому "Антонов", що входить до складу Укроборонпрому, розробляв і будував безпілотники, в тому числі модель "Горлиця", але основним напрямком його діяльності все ж були вантажні літаки.

Як відомо, під час повномасштабного вторгнення РФ знищила український Ан-225 "Мрія" – найбільший у світі вантажний літак.

Читати також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?