Апеляційний суд Києва приголомшив новим рішенням щодо Януковича
Категорія
Політика
Дата публікації

Апеляційний суд Києва приголомшив новим рішенням щодо Януковича

Апеляційний суд Києва приголомшив новим рішенням щодо Януковича
Джерело:  online.ua

У понеділок, 16 листопада, відбулося засідання Апеляційного суду Києва у справі про розгін Майдану 18-20 лютого 2014 року. На цьому засіданні розглядалося клопотання адвокатів екс-президента-втікача України Віктора Януковича, яким вдалося домогтися скасування одного з його заочних арештів. Суд задовільний клопотання адвокатів Януковича і призначив новий розгляд справи в суді першої інстанції. Про резонансне рішеннясуду повідомляє ONLINE.UA.

В ході засідання суд розглянув апеляцію адвокатів Януковича на обрання запобіжного заходу колишньому президенту України, звинуваченому в держзраді. Скаргу захисту Януковича задовольнили частково за рахунок скасування рішення Печерського суду від 12 травня 2020 року.

"Призначити новий розгляд клопотання слідчого в суді першої інстанції", - оголосила вердикт суду головуюча суддя Ольга Юрдига.

Як відомо, 12 травня поточного року Печерський районний суд Києва виніс рішення про заочний арешт Януковича у справі про організацію масових вбивств на Майдані. Це не єдиний арешт, до якого засуджений Янукович. 4 травня Печерський районний суд Києва обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на два місяці у справі про узурпацію влади.

Нагадаємо, 24 січня 2019 року районний суд Києва визнав Януковича винним у державній зраді і пособництві в плануванні, підготовці, розв'язанні і веденні агресивної війни і засудив його до 13 років позбавлення волі заочно. У той же час суд визнав колишнього президента не винним в пособництві в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України. Прокуратура просила засудити Януковича до 15 років позбавлення волі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що колишній президент-утікач Віктор Янукович остаточно програв суд про захист честі і гідності, в якому вимагав покарати колишнього генпрокура України Юрія Луценка за інформацію про конфіскацію у оточення екс-президента 1,5 млрд доларів, які були присвоєні " державною мафією "Януковича. Верховний суд України виніс остаточний вердикт, який відмовив у задоволенні позову Януковича і залишив без зміни рішення судів попередніх інстанцій у цій справі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?