Арешт Гладковського: суд виніс несподіване рішення
Категорія
Україна
Дата публікації

Арешт Гладковського: суд виніс несподіване рішення

Арешт Гладковського: суд виніс несподіване рішення
Джерело:  Hromadske

19 жовтня Вищий антикорупційний суд виніс рішення у справі колишнього заступника секретаря РНБО Олега Гладковського. Його залишили під арештом на два місяці з правом внесення застави, розмір якої в 10 раз менший, ніж просила САП. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Громадське.

"Обрати підозрюваному Гладковському Олегу Володимировичу запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 60 діб до 15 грудня 2019 року. Визначити підозрюваному заставу в розмірі 5530 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що становить 10 623 130 грн", - сказав суддя.

Застава за Гладковського може бути внесена самим підозрюваним або іншою юридичною чи фізичною особою. У разі внесення застави Гладковський буде зобов'язаний носити електронний засіб контролю, здати свої паспорти, не залишати територію Київської області і на першу вимогу з'являтися на допит до детективів, прокурорів, слідчого судді або в суд.

Повний текст рішення суду по Гладковському буде оголошено 21 жовтня.

Нагадаємо, Гладковського затримали 17 жовтня по підозрою в зловживанні службовим становищем. 18 жовтня детективи НАБУ повідомили йому про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем) та ст. 366-1 (декларування недостовірної інформації) Кримінального кодексу України. Прокурори клопотали про обрання Гладковському запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в 100 млн грн. Сам Гладковський заявив, що затримання є незаконним і оголосив голодування "на знак протесту проти свавілля правоохоронних органів".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Порошенко нарешті відреагував на затримання Гладковського. Він вважає затримання ексзаступника секретаря Ради національної безпеки і оборони та його близького соратника Олега Гладковського "феєричним видовищем" нової влади.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?