Арестович заявив про загрозу нового котла для армії РФ на Донеччині
Категорія
Україна
Дата публікації

Арестович заявив про загрозу нового котла для армії РФ на Донеччині

Арестович заявив про загрозу нового котла для армії РФ на Донеччині
Джерело:  online.ua

За словами радника керівника Офісу президента Олексія Арестовича, угруповання кремлівської армії в районі Заріччя, яке утримувало коридор для відступу російських військових з Лиману на Донеччині, також ризикує потрапити в оточення. 

Джерело:   Фейгін LIVE.

Окупанти можуть потрапити в новий котел на Донеччині 

Там, якщо наші доріжуть Зарічне, буде ще один міні-котельчик. Зарічне і Торське. Там ще є окремі частини, які намагаються утримувати "горловину" котла. Це був єдиний адекватний напрямок виходу на Кремінну, - зазначив Арестович.

За його словами, для утримання коридору командування кремлівської армії перекинуло у цей район певні резерви.

Трагедія Лиманського угруповання для російської сторони - це повністю і цілком у владі Путіна. Це він наполіг, щоб вони залишилися на місці, хоча з військової точки зору не було жодного розумного сенсу, - пояснює представник ОП.

Арестович також зазначив, що в районі Сватового для підрозділів кремлівської армії також складається погана ситуація, і темпи просування ЗСУ шокують окупантів - оборони просто немає.

Їх смикнули під Лиманом. Одна помилка тягне за собою іншу. Воронка катастроф так і працює, - пояснює Арестович.

Путін змушений шукати шляхи для переговорів з Україною

За словами російської журналістки  і телеведучої Катерини Котрикадзе, кремлівський диктатор та військовий злочинець Володимир Путін розуміє, що необхідно шукати посередника для переговорів з Україною.

Після саміту ШОС виступає Ердоган, який говорить про те, що Путін готовий на діалог, що може бути знайдений цей самий діалог, є ще шанс сісти за стіл переговорів. Тут же виступає Лавров, який зустрічався з дипломатами, акредитованими в РФ. Каже, що необхідно приймати колективне рішення, потрібно розмовляти, дещо змінився тон. За моїми відчуттями – тут є два напрямки діяльності російської влади. Один – жорсткість, партія війни, яка, очевидно, дуже сильна і рухає країну до прірви, в якій вона вже знаходиться, і з іншого боку є люди, які, очевидно, мають певний вплив на Путіна... Можливо, він сам допускає, що може настати момент, коли буде потрібно якийсь рівень розмови з ЄС і Вашингтоном, - зазначає журналістка.

Котрікадзе допускає, що Путін розуміє, що "з Зеленським він розмовляти не зможе".

Одночасно він залишає собі якусь кватирку, щоб стався діалог із Заходом. Напевно, це залежить від того, наскільки погано будуть справи у російської армії. Я цьому дуже радію, оскільки з одного боку ми бачимо погрози завдати удару ядерною зброєю. Це не блеф, каже Путін, за ним повторює Медведєв. Але активність Ердогана і його натяки на те, що може йтися про переговори, змушують вірити, що рішення про найрадикальніший розвиток подій – ядерну зброю – не прийнято, залишають собі можливість угоди. Ми не знаємо якої, - підкреслила Котрікадзе.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?