Археологи розкрили одну з головних таємниць Стоунхенджу - цікаві деталі
Категорія
Технології
Дата публікації

Археологи розкрили одну з головних таємниць Стоунхенджу - цікаві деталі

Археологи розкрили одну з головних таємниць Стоунхенджу - цікаві деталі
Джерело:  online.ua

Камені, з яких стародавні творці сформували Стоунхендж, походять із зовсім іншої локації. Команда вчених з археологів та геологів з'ясувала, звідки саме. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на IFL Science.

Згідно з висновками фахівців, породу виявили в місці під назвою Вест-Вудс. Воно знаходиться з 25 кілометрів від споруди.

Під час дослідження експерти проаналізували хімічний склад каменів-сарсенів, які залишилися. З загальної кількості у 52 мали спільний хімічний склад 50. Це стало приводом для висновків про спільне місце походження.

За допомогою ідентифікації цього геохімічного підпису вчені порівняли сарсени з кам'яними родовищами у країні. Найбільше за інші підійшов саме Вест-Вудс.

Вважається, що згадані 50 глиб доставили до місця будування Стоунхенджу водночас. Їх, скоріше за все, зібрали на місці під час єдиної фази спорудження.

Цікаво, що інші два сарсени привезли з іншого місця, оскільки згаданий підпис зовсім інший. Археологи вважають, спочатку Стоунхендж складався з близько 80 мегалітів, однак куди вони поділися до нашого часу — невідомо.

Вчені раніше встановили, що Стоунхендж будували у кілька етапів, які могли розділяти цілі сторіччя. Процес почався близько 3 тисячоліття до нашої ери. Він тривав майже тисячу років.

Наразі невідомо, навіщо та хто саме збудував Стоунхендж. Очевидно, що він має астрономічну функцію. Все інше — лише гіпотези, які висувають різні експерти протягом останніх сторіч.

Як повідомляв ONLINE.UA, археологи з’ясували, як померла жителька Давнього Єгипту на ім’я Такабуті, яку потім муміфікували. Мумію знайдено 1835 року. Вчені ідентифікували її як заміжню жінку, вік якої на момент смерті коливався від 20 до 30 років. Вона жила наприкінці періоду 25-ї династії єгипетських фараонів — у VII сторіччі до н.е.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?