Армія РФ посилює оборону в районі Токмака — розвідка Британії
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ посилює оборону в районі Токмака — розвідка Британії

Військові армії РФ
Джерело:  online.ua

Злочинна армія РФ зводить нові оборонні укріплення та посилює позиції в районі окупованого Токмака у Запорізькій області, де наразі триває контрнаступ українських військових. 

Що відомо про ситуацію в районі Токмака

За даними аналітиків британської розвідки, військові злочинці з армії РФ продовжують роботи із розбудови і посилення оборонних укріплень на підступах до окупованого Токмаку.

У розвідці Міноборони Великої Британії також посилаються на заяву мера окупованого Росією Мелітополя Івана Федорова, за словами якого, російські військові також зводять додаткові лінії оборони в районі Оріхова.

Зокрема, в районі Новопрокопівки будуються двоповерхові бункери з тунелями та траншеями.

У Токмаку будують додаткові фортифікації, траншеї укріплюють бетоном. Також російські офіцери почали евакуювати з Токмака свої родини. Спостерігаються фортифікації на південних підступах до Роботиного, - зазначають аналітики британської розвідки.

За їхньою інформацією, бункери мають стати більш надійним захистом для рядового та офіцерського складу від артилерійських ударів та атак ударних БпЛА українських військових.

. Крім того, бетон, ймовірно, додатково посилить траншеї в умовах осінньої грязюки.

Такі фортифікації та евакуації ймовірно відображають стурбованість Росії щодо глибшого прориву українських сил, - підкреслюють у британській розвідці.

Що відомо про успіхи ЗСУ на сході України

За інформацією керівника Об’єднаного пресцентру Сил оборони східного напрямку Іллі Євлаша, українські військові мають нові успіхи в районі Бахмута на Донеччині.

Українські військові, за його словами, продовжують вибивати російських військових злочинців із займаних позицій і відбивають всі спроби ворога повернути втрачене положення.

Зокрема, противник намагається штурмувати Кліщіївку, Андріївку - безуспішно. За минулу добу 8 бойових зіткнень зафіксовано на Бахмутському напрямку. Противник гатив по ЗСУ 519 разів, використовуючи реактивні системи залпового вогню, ствольну артилерію, гранатомети та міномети різних типів та стрілецьку зброю. Чотири рази використовував авіацію

Євлаш підкреслив, що окупанти отримали потужну відповідь від українських військових і зазнали численних втрат в результаті роботи артилерійських підрозділів ЗСУ.

Зокрема, було знищено силами оборони на Бахмутському напрямку 3 танки, один БМП, одну бойову гармату "Нона - С", також ще одну "Мста-Б" та по одній Д-20 та Д-30. Було виявлено нашими підрозділами радіоелектронної боротьби пункт управління безпілотними літальними апаратами та завдано вогньового ураження по цій точці, яку було знищено. Також знищили 8 FPV-дронів та два безпілотні літальні апарати ZALA. Зараз FPV-дрони одні з найдокучливіших засобів, які є у противника і цьому приділяється дуже велика увага

Речник ОК “Схід” також підкреслив, що ворог концентрує увагу та збільшує сили в районі Куп’янська та Лимана.

Відновлює там бойові дії. Таким чином за минулу добу там було зафіксовано 4 бойові зіткнення. Противник акцентує свою увагу біля Макіївки. Також інтенсивно застосовує свої артилерійські системи, 663 обстріли за минулу добу було зафіксовано на цьому напрямку. Вісім разів противник застосовував авіацію, як тактичну, так і армійську. Зокрема, це штурмовики Су-35, зараз противник частіше почав їх використовувати. Також Су-25 та гелікоптери К-52

Він зазначив, що на Лимано-Куп’янському напрямку було ліквідовано 116 окупантів та 18 зразків озброєння та військової техніки противника, серед якої 6 танків Т-72.

Наші протитанкові розрахунки вміло відбивають атаки противника, наносять удари по скупченням особового складу, ліквідують їхні штурмові групи, піхоту та ДРГ. Наноситься всім відповідне вогньове ураження. Крім цього, знищили 2 БПЛА, один типу "Орлан" та один квадрокоптер, знищили 7 автомобілей різних типів, як грузові, вантажні, так і автомобілі, якими перевозився особовий склад. Три склади з боєприпасами було ліквідовано. Ми постійно виявляємо такі польові знахідки та проводимо їх ліквідацію

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?