Армія атакувала Одеську та Дніпропетровську область. Є загиблі та руйнування
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія атакувала Одеську та Дніпропетровську область. Є загиблі та руйнування

Армія атакувала Одеську та Дніпропетровську область. Є загиблі та руйнування
Джерело:  online.ua

За інформацією керівника Дніпропетровської ОВА Дмитра Лисака, злочинна армія РФ протягом ночі обстрілювала Нікопольський район. У той же час російські військові злочинці вдарили ракетами "Калібр" по портовій інфраструктурі на Одещині. 

Джерело: Telegram глави Дніпропетровської ОВА; ОК "Південь"

Що відомо про наслідки обстрілу злочинцями армії РФ Дніпропетровської області 

Внаслідок ворожих атак у низці населених пунктів є пошкодження та руйнування будинків, господарських споруд, церкви та освітнього закладу.

Чиновник уточнив, що район зазнавав ударів з боку російських військ 7 разів.

Майже три десятки снарядів з важкої артилерії поцілили по Нікополю, Покровській та Червоногригорівській громадах, - зазначає Лисак.

Крім того, цієї ночі противник для атаки по області застосовував також дрон-камікадзе, проте силами та засобами ППО ЗСУ "Шахед" вдалося "приземлити".

Глава ОВА розповів про наслідки російських обстрілів по н.п. Нікопольського району. Були пошкоджені:

  • освітній заклад,

  • адмінбудівня,

  • компанія зв'язку,

  • пошта,

  • церква,

  • два 2-поверхові будинки,

  • господарська споруда,

  • лінії електропередач.

Яких ще руйнувань заподіяв ворог – з'ясовують рятувальники. Вони продовжують обстеження території. Люди не постраждали, - наголосив керівник ОВА.

Що відомо про наслідки ворожої атаки по портах на Одещині 

За інформацією представників Оперативного командування "Південь", протягом ночі російські військові злочинці випустили ракети "Калібр" по портовій інфраструктурі регіону.

Внаслідок ворожої ракетної атаки загинув охоронець.

Так, ракети "Калібр" було випущено з підводного човна в акваторії Чорного моря на критично малій висоті, що ускладнило виявлення.

Влучанням в одну з адмінбудівель порту вбито цивільного співробітника. Пошкоджено виробниче обладнання одного з вантажних терміналів, - повідомили представники ОК "Південь".

Між тим керівник Одеської ОВА Олег Кіпер зазначив, що через ворожу атаку було пошкоджено виробниче обладнання одного з вантажних терміналів, нищено будівлю охорони та два автомобілі.

Керівниця Об'єднаного пресцентру Сил оборони південного напрямку Наталія Гуменюк, зазначила, що спочатку військові армії РФ спрямували дрони типу "Shahed" у напрямку центра України повз південні регіони.

А коли на півдні почалась гроза, росіяни випустили ракети "Калібр" з акваторії Чорного моря.

Цієї ночі ми можемо констатувати, що ворог вдався знов до потужної атаки, в тому числі і на південь України, використовуючи безпілотні летальні апарати, спрямував "шахеди" в центральні регіони України по "класичному варіанту", обминаючи південь через тимчасово окуповані території, - пояснила Гуменюк.

Гуменюк додала, що ЗСУ спостерігали, як "шахеди" рухались там, де зона ураження силам ППО недоступна.

Але після хвилі "шахедів" на початку грози ворог підступно застосував "Калібри" з Чорного моря, вдаривши по портовій інфраструктурі Одеської області. Зруйновану одну адміністративну будівлю в одному з портів і загинув охоронець, - підкреслила речниця ОК "Південь".

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?