Армія РФ безуспішно намагається наступ у бік Сіверська та Бахмута
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ безуспішно намагається наступ у бік Сіверська та Бахмута

Армія РФ безуспішно намагається наступ у бік Сіверська та Бахмута
Джерело:  online.ua

За інформацією розвідки Великої Британії, кремлівська окупаційна армія зосереджує наступальні дії на захід від Лисичанська, намагаючись захопити Сіверськ та Бахмут.

Джерело: Twitter-сторінка Міноборони Великої Британії

Окупанти безуспішно намагаються наступати на Донеччині

Зазначається, що провал наступу кремлівських загарбників у бік Сіверська та Бахмута протиречить заявам кремлівського військового командування про зайняття околиць Сіверська.

У розвідці Великої Британії нагадують, що командування кремлівської окупаційної армії і раніше робило передчасні і помилкові заяви про власний успіх.

Ймовірно, це, принаймні частково, направлено на те, щоб продемонструвати успіх внутрішньої аудиторії і зміцнити бойовий дух воюючих сил, - допускають представники Міноборони Великої Британії.

За даними британської розвідки, ЗСУ успішно відбивають атаки Росії з тих пір, як Лисичанськ був залишений, а українська оборонна лінія була вкорочена і випрямлена.

Це дозволило сконцентрувати сили і вести вогонь проти зменшених атак Росії і зіграло важливу роль у зменшенні імпульсу Росії, - зазначили в Міноборони Великої Британії.

При цьому за словами керівника Луганської ОВА Сергія Гайдая, українські військові успішно відбили спробу окупантів встановити контроль над автошляхом Лисичанськ-Бахмут.

Керівник ОВА підкреслив, що військові РФ вже понад 2 місяці безуспішно намагаються -захопити цю трасу.

Фото -  facebook.com/GeneralStaff.ua

Українські захисники щільним вогнем зупинили ці спроби ворога, який вимушений був посунутися назад, - зазначив Гайдай.

За його словами, армія РФ продовжує завдавати ударів з наступними спробами штурму, завдають ракетні та авіаудари.

Вони обіцяли "асвабаждение", а самі вбивають на Луганщині життя. Нівечать домівки та інфраструктуру, вбивають людей. А тим, хто вцілів, але втратив все, нічого не іншого залишається, як розпочати все з нуля. Тільки вже далеко від рідної домівки, - зазначив Гайдай.

За його словами, протягом минулої доби по населених пунктах та навколо них ворогом завдано чотири ракетні удари, здійснені три артилерійські атаки та ще п’ять тривалих мінометних обстрілів.

Зокрема, авіаудари нанесені по Верхньокам’янському та Білогорівці. Поблизу останньої зафіксовано ракетно-авіаційний удар.

Крім того, наступальними та штурмовими діями окупанти намагалися покращити тактичне положення в районі Верхньокам’янського.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?