Головне за ніч: відбиття наступу армії РФ на Донбасі та ворожий обстріл у Нікополі та на Одещині
Категорія
Україна
Дата публікації

Головне за ніч: відбиття наступу армії РФ на Донбасі та ворожий обстріл у Нікополі та на Одещині

Головне за ніч: відбиття наступу армії РФ на Донбасі та ворожий обстріл у Нікополі та на Одещині
Джерело:  online.ua

За інформацією Генштабу ЗСУ, кремлівська окупаційна армія здійснила невдалу спробу наступу на Доломітне – Новолуганське і Доломітне – Семигір'я, але ЗСУ відбили ворожі атаки та змусили військових РФ відступити.

Джерело: Facebook-сторінк а Генштабу ЗСУ

ЗСУ успішно стримують наступ окупантів на Донбасі 

Зазначається, що армія РФ провела перегрупування та поновила наступ у напрямку Вуглегірської ТЕС. Наразі в цьому районі тривають бойові дії.

На півночі України ворог не проводить активних дій. Війська РФ обстріляли з мінометів позиції ЗСУ поблизу Заруцького, Старикового та будівельного на Сумщині.

На Харківщині окупанти намагаються зупинити просування ЗСУ у бік державного кордону.

Ворожа авіація завдала авіаударів в районі населеного пункту Мосьпанове та обстрілювала позиції ЗСУ поблизу Харкова, Розсадника, Новопокровки, Протопівки, Руських Тишок та Дуванки.

В районі Слов'янська кремлівські окупанти завдали авіаударів поблизу населеного пункту Богородичне. Військові РФ обстрілювали позиції ЗСУ в районах населених пунктів Дібровно, Чепіль, Костянтинівка, Новомиколаївка, Мазанівка, Богородичне, Микільське та Гусарівка.

На Донеччині ЗСУ обстрілювали райони Сіверського, Григорівки, Тетянівки, Донецького та Райгородка. Штурмові дії російських військ у напрямку Спірне-Івано-Дар'ївка українські військові успішно відбили.

В районі Бахмута ворог завдав авіаційних ударів неподалік Берестового та Нью-Йорка, також здійснив артилерійські обстріли в районах населених пунктів Берестове, Соледар, Званівка, Семигір'я.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькомунапрямках з метою витіснення наших підрозділів із зайнятих рубежів ворог завдає авіаударів. Також вів артилерійські обстріли в районах населених пунктів Новобахмутівка, Авдіївка, Новомихайлівка, Павлівка, Золота Нива, Времівка, Новопіль, Залізничне, Новояковлівка та Малинівка.

На Південнобузькому напрямку противник вів повітряну розвідку БПЛА. Обстрілював з артилерії райони населених пунктів Осокорівка, Трудолюбівка, Партизанське, Первомайське, Благодатне, Квітневе, Оленівка, Степова Долина, Олександрівка і Таврійське.

Зранку 16 липня окупанти з РСЗВ "Град" обстріляли Нікопольский район та житлові квартали Нікополя на Дніпропетровщині.

Фото - facebook.com/MNS.GOV.UA

За словами керівника Дніпропетровської ОВА Валентина Резніченка, було зафіксовано запуск 15 ракет по місту.

Внаслідок обстрілу пошкоджено 12 п'ятиповерхових будинків, школу та будівлю ПТУ. Одна жінка поранена, зараз вона знаходиться в лікарні.

Попередньо, двоє людей перебувають під завалами зруйнованих квартир. На місці працюють рятувальники - розбирають руйнування і шукають людей.

У Криворізькому районі під обстріли потрапили Зеленодольська, Апостолівська та Широківська громади. У шестерні є пошкоджене житло, сталася пожежа на приватному подвір'ї. На щастя, без постраждалих.

Між тим спікер Одеської ОВА Сергій Братчук повідомив, що окупанти завдали ракетного удару по області з використанням літаків стратегічної авіації Ту-95 з району Ставропольського краю РФ.

Крилата ракета, попередньо Х-101, потрапила в склад виробничо-торгової компанії, спалахнула пожежа на площі в 1000 квадратних метрів. На місці працюють рятувальники.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?