Окупаційна влада вирішила виселяти проукраїнських активістів на Херсонщині та Запоріжжі
Категорія
Україна
Дата публікації

Окупаційна влада вирішила виселяти проукраїнських активістів на Херсонщині та Запоріжжі

Окупаційна влада вирішила виселяти проукраїнських активістів на Херсонщині та Запоріжжі
Джерело:  online.ua

Колаборанти з Херсонської та Запорізької областей підписали "укази", які передбачають примусове виселення з областей за "екстремістську діяльність".

Джерело: росЗМІ

Окупаційна адміністрація вирішила виселяти активних українців

Голови так званих "тимчасових адміністрацій" Херсонської області Володимир Сальдо та Запорізької Євген Балицький підписали відповідні "укази".

До осіб, які вчиняють дії, зазначені у пункті 1 цього указу, як міру покарання може бути застосоване примусове видворення за межі території Херсонської області. Рішення про примусове видворення приймається військовим комендантом та виконується протягом 24 годин, - йдеться в "указі" Сальдо.

У цих "документах" забороняються будь-які прояви "екстремістської діяльності".

Зокрема такими вважаються перешкоджання роботі "адміністрації", соціальних структур та підприємств; дискредитацію окупаційних "органів влади" та збройних сил РФ, поширення "завідомо неправдивої" інформації про них.

Фото — відкриті джерела

Також передбачається відповідальність за "виправдання тероризму, використання нацистської атрибутики та екстремістських організацій", порушення соціальної, расової, національної чи релігійної ворожнечі, проведення не погоджених з окупаційною адміністрацією публічних заходів, виготовлення "екстремістських" матеріалів та їх фінансування, а також створення "загрози суспільній безпеці" в інших формах.

Пізніше так званий голова тимчасової адміністрації Запорізької області Євген Балицький розповів, що проукраїнських активістів планують "виселяти" на підконтрольну Україні територію.

Щоб бути гуманними й не застосовувати до них методів, які застосовує Україна, я підписав указ, завдяки якому ми зможемо людей, які належать до проукраїнської ультраправої структури, таких як "Правий сектор", щоб їх люди просто не прибили на території… Ми просто будемо таких людей виселяти за межу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?