Кулеба поговорив з очільником МЗС Ірану і закликав не допомагати Росії зброєю
Категорія
Політика
Дата публікації

Кулеба поговорив з очільником МЗС Ірану і закликав не допомагати Росії зброєю

Кулеба поговорив з очільником МЗС Ірану і закликав не допомагати Росії зброєю
Джерело:  online.ua

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба поговорив з іранським колегою Хосейном Аміром Абдоллахяном.

Джерело: Твіттер Дмитра Кулеби

Кулеба поговорив з МЗС Ірану

У нашій телефонній розмові глава МЗС Ірану Хосейн Амір Абдоллахян висловив співчуття жертвам російського удару по Вінниці. Я наголосив на позиції України: Росія ні від кого не повинна отримувати жодної військової допомоги. Він запевнив мене, що Росія не зможе продати Ірану вкрадене українське зерно, - написав Кулеба.

Нагадаємо, що нещодавно радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван заявив, що Росія звернулася до Ірану з проханням надати їй сотні бойових безпілотних літальних апаратів для використання у війні проти України.

Наша інформація вказує на те, що іранський уряд готується в прискореному порядку надати Росії до декількох сотень безпілотників, включаючи БПЛА, здатних нести озброєння, - сказав він.

Він додав, що Іран надав такі БПЛА єменським повстанцям-хуситам для нападу на Саудівську Аравію до того, як на початку цього року було досягнуто припинення вогню.

В Ірані заявили, що не продавали Росії військову техніку від початку повномасштабного вторгнення. Також там запевнили, що Тегеран виступає проти подальшої ескалації бойових дій.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?