МЗС Британії викликало посла РФ через смерть британця в російському полоні в ОРДО
Категорія
Світ
Дата публікації

МЗС Британії викликало посла РФ через смерть британця в російському полоні в ОРДО

МЗС Британії викликало посла РФ через смерть британця в російському полоні в ОРДО
Джерело:  online.ua

Міністерство закордонних справ Британії викликало посла Росії Андрія Келіна, щоб висловити глибоку стурбованість повідомленнями про смерть британського громадянина Пола Урі в полоні на непідконтрольних уряду територіях України.

Джерело: МЗС Британії

Британія викликала російського посла

Міністр закордонних справ Ліз Трасс зазначила, що вражена повідомленнями про смерть британського гуманітарного працівника Пола Юрі під час перебування у полоні російських бойовиків.

Росія повинна нести за це повну відповідальність. Пол Урі був схоплений під час виконання гуманітарної роботи. Він був в Україні, щоб спробувати допомогти українському народу перед обличчям неспровокованого російського вторгнення. Російський уряд та його ставленики продовжують чинити звірства. Винні будуть притягнуті до відповідальності. Мої думки з родиною та друзями містера Урі в цей жахливий час, - сказала Трасс.

Повідомляється, що МЗС вимагатиме, щоб Російська Федерація виконувала всі свої зобов’язання згідно з міжнародним гуманітарним правом, зокрема поважаючи та захищаючи всіх цивільних осіб.

Послу дадуть зрозуміти, що Сполучене Королівство покладає на Російську Федерацію відповідальність за безпеку та благополуччя цивільного населення на непідконтрольних Уряду територіях України, включно з так званими Донецькою та Луганською «Народними Республіками», яких Сполучене Королівство не визнає незалежними державами.

Нагадаємо, що 15 липня стало відомо про смерть британського волонтера Пола Урі, якого взяли в полон російські військові під час того, як він допомагав евакуйовувати родину з села південніше Запоріжжя.

Його звинуватили у шпигунстві.

Сайти так званого «ДНР» повідомили із посиланням на так звану «омбудсменку» Дар’ю Морозову, що смерть Пола Урі настала ще 10 липня. Вона називає чоловіка «британським найманцем» і стверджує, що причиною смерті стали хронічні хвороби.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?