США збільшують військову допомогу Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

США збільшують військову допомогу Україні

США збільшують військову допомогу Україні
Джерело:  online.ua

За словами посла України в США Оксани Маркарової, ухвалений Палатою представників Конгресу оборонний бюджет країни на 2023 рік передбачає збільшення військової допомоги Україні на тлі розв'язаної Кремлем війни проти України на 700 млн доларів до 1 млрд.

Джерело: Facebook-сторінка Оксани Маркарової

США збільшують військову допомогу Україні

Маркарова зазначила, що загалом розміри бюджету складають  839 млрд доларів.

Для вступу в силу закон має бути ухвалено Сенатом та підписано президентом США. Очікується, що Сенат зможе його узгодити найближчим часом.

Дипломат наголосила, що законопроект вимагає від генерального інспектора здійснення нагляду за використанням допомоги Україні, а також вимагає звітувати перед Конгресом кожні 6 місяців. Також документ вимагає щоквартальних брифінгів щодо зусиль із поповнення та відновлення запасів тактичних ракет, наданих Україні США, союзниками та партнерами.

Законопроєкт також передбачає виділення коштів для боротьби із залежністю від енергоресурсів РФ, яка вимагає від усіх основних операційних баз у зоні відповідальності Європейського командування США ухвалення планів щодо зменшення залежності від російської енергетики, та ставить перед Міністерством оборони США завдання припинити використання російських енергоносіїв в повному обсязі.

Окрім цього у документі зазначена необхідність фіксації та звітування про всі випадки звірств кремлівської окупаційної армії в Україні, включаючі операції, пов’язані з російськими фільтраційними таборами, і загрози, спричинені глобальною кризою продовольчої безпеки.

У законопроєкті вимагається звітувати про зростання російського впливу та загрози у країнах Латинської Америки та Карибського басейну.

Також документ вимагає звітування про розгортання Групи Вагнера в Африці та пов’язану з цим дестабілізацію "крихких" держав, напади на цивільне населення та інші злочини, а також зв’язки з Кремлем.

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

Окрім цього представники Конгресу запропонували виділити 100 млн доларів на навчання українських пілотів керуванням американськими винищувачами F-15 і F-16.

Палата представників прийняла законопроект про оборонну політику на суму 840 мільярдів доларів. Серед схвалених поправок було положення про виділення 100 мільйонів доларів на навчання військових пілотів України на американських літаках (зокрема, F-15 і F-16), - повідомив на сторінці в Twitter журналіст видання "Голос Америки" Остап Яриш.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?