Колишній генерал США заявляє про загрозу масштабної війни НАТО з РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Колишній генерал США заявляє про загрозу масштабної війни НАТО з РФ

Колишній генерал США заявляє про загрозу масштабної війни НАТО з РФ
Джерело:  online.ua

За словами колишнього бригадного генерала США Марка Арнольда, наразі кремлівська окупаційна армія погрожує деяким країнам НАТО, провокуючи ризик масштабної війни.

Джерело: "РБК-Україна"

Кремль погрожує війною країнам Балтії

На думку Арнольда, скоріш за все наразі існує висока загроза нападу з боку РФ на Латвію, Литву, Естонію або Польщу.

За його словами, агресія Кремля проти країн Балтії буде розпочинатись повільно і поступово.

Зокрема, на установи та сервери країн будуть здіснюватись масштабні кібератаки, фіксуватимуться спроби політичного та інформаційного впливу з метою розпалити громадянські конфлікти.

А за цим, ймовірно, послідує спроба Росії анексувати території в Грузії, Литві, Латвії та Естонії. НАТО може уникнути цього, продовжуючи ізолювати Росію, підтримуючи демократичні системи НАТО і зміцнюючи свої конвенційні військові засоби стримування, - зазначив Арнольд.

За його словами, переважна більшість громадян США бачать розв'язану Кремлем війну проти України не так, як усі інші військові конфлікти.

Генерал підкреслив, що військові операції США в Афганістані та Іраці мали на меті боротьбу із тероризмом.

А потім ці війни також стали зосереджені на спробах створити демократичні суспільства, продовжуючи боротися з терористичними організаціями. Це концепції, які американці підтримували, але не для тривалих воєн, - зазначив Арнольд.

За його словами, переважна більшість американців бачать російсько-українську війну зовсім по-іншому.

Вони бачать озброєну ядерною зброєю націю, військову диктатуру, безжально атакуючу свого невинного демократичного сусіда. А американці люблять демократичні нації, - пояснив військовий.

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

Зокрема, як зазначив Арнольд, в його місті Коламбус, штат Огайо, багато людей повісили український прапор на своїх будинках.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?