Головне за ніч: підготовка армії РФ до наступу на Донбасі та подробиці ракетних ударів по Вінниці
Категорія
Україна
Дата публікації

Головне за ніч: підготовка армії РФ до наступу на Донбасі та подробиці ракетних ударів по Вінниці

Головне за ніч: підготовка армії РФ до наступу на Донбасі та подробиці ракетних ударів по Вінниці
Джерело:  online.ua

За інформацією Генштабу ЗСУ, кремлівська окупаційна армія готується до поновлення наступу у напрямку Сіверська і намагається посилити системи ППО у себе в тилу.

Джерело: Facebook-сторінка Генштабу ЗСУ

Окупанти планують поновити наступ у напрямку Краматорська 

У той же час ЗСУ відбили ворожі атаки в районі Кодеми і Білогорівки і зупинили наступ окупантів поблизу Водяного.

На півночі України не має ознак підготовки до наступу кремлівських або білоруських військ.

На Сумщині та Чернігівщині армія періодично обстрілювала позиції українських військ у прикордонних районах.

На Харківщині кремлівські окупанти намагаються утримати оборону зайнятих позицій та не допустити просування підрозділів ЗСУ у бік державного кордону.

Армія РФ обстрілювала з з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії позиції українських військових в районах населених пунктів Петрівка, рідне, Соснівка, Слатине, Пришиб, Руські Тишки, розсадник, Верхній Салтів.

Між тим кремлівські окупанти продовжують спроби наступу в районі Слов"янська. З артилерії військові РФ обстріляли райони Дібрівного, Подолівки, Мазанівки, Адамівки, Чепіля, Краснопілля, Курульки.

На Донеччині армія РФ обстрілює позиції ЗСУ уздовж всієї лінії зіткнення, веде розвідку, шукаючи слабкі місця в обороні ЗСУ.

Основні зусилля ворог зосереджує на Бахмутському та Новопавлівському напрямках, намагається просунутися в напрямку Соледара та Бахмута.

В районі Краматорська армія РФ готується поновити наступ у бік Сіверська.

Окупанти з артилерії та РСЗВ обстріляли райони Краматорська, Закотного, Григорівки та інших населених пунктів. Ворожа авіація завдала удару поблизу Верхньокаменського.

В районі Бахмуту окупанти обстріляли населені пункти Новолуганське, Покровське, Весела Долина, Берестове, Веселе, Майорськ, Вершина.

Ворог завдав авіаударів неподалік Семигір'я, Берестового та території Вуглегірської ТЕС. Спроби ворожого штурму в районі Кодеми та Білогорівки наші воїни успішно зупинили, як і спроби заволодіти селами спірне та Вершина. Окупанти отримали жорстку відсіч, зазнали значних втрат і безславно відійшли.

На Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках активні дії загарбники не проводили, продовжували обстріли по лінії зіткнення. Завдали авіаційних ударів поблизу Кам'янки. Спробу ворожого наступу поблизу Водяного наші захисники швидко придушили точним вогнем. Противник завдав ракетно-авіаційного удару по цивільній інфраструктурі в районі Вугледара.

На Південнобузькому напрямкуокупанти вели систематичні обстріли цивільної та військової інфраструктури. Завдали ракетного удару по Миколаєву і авіаударів в районах великого Артаково і Ольгино.

Ворог вів повітряну розвідку безпілотними літальними апаратами оперативно-тактичного і тактичного рівнів і продовжує інженерне обладнання позицій. Зберігається значна загроза ракетних ударів по критичній інфраструктурі регіону.

Російські окупанти, щоб хоч якось виправдати руйнування цивільних об'єктів на території України, продовжують відверто брехати про розташування військових підрозділів у дитячих садках, лікарнях і церквах.

Подробиці ракетної атаки по Вінниці 

За інформацією Оперативного командування "Південь", ракетні удари кремлівських окупантів по Вінниці 14 липня завдавались малим ракетним кораблем з району Кримського мису.

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

По місту випустили 3 ракети "Калібр". Ракетну атаку окупанти здійснили біля мису Фіолент в тимчасово окупованому Криму.

Противник продовжує ведення оборонних дій, а також застосовує ракетні та авіаційні удари. Малим ракетним кораблем з району мису Фіолент був здійснений пуск трьох ракет типу "Калібр", що потрапили по Вінниці, - зазначають представники ОК "Південь".

Також наголошується, що через наростання шторму корабельне угруповання ворожого флоту знову змінило склад: у готовності до ракетних ударів знаходяться три ракетні кораблі з 24 ракетами на борту, також залучені два великі десантні кораблі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?