Зросла кількість загиблих після російського удару по Вінниці (оновлюється)
Категорія
Україна
Дата публікації

Зросла кількість загиблих після російського удару по Вінниці (оновлюється)

Зросла кількість загиблих після російського удару по Вінниці (оновлюється)
Джерело:  online.ua

14 липня Росія завдала ракетного удару по Вінниці. Виявлено тіла 23 загиблих, лише 6 із них вдалося опізнати, зниклими безвісти вважаються 39 людей.

Джерело: голова Нацполіції Ігор Клименко, ДСНС

Ракетний удар по Вінниці

Оновлено 20.30:  загинуло 23 особи (з них 3 дитини), звернулася за допомогою 115 осіб, госпіталізовано 64, у тому числі 2 дитини, у важкому стані перебуває 34 особи, 5 осіб у критичному стані, триває пошук 42 осіб зв’язок з якими відсутній.

Ракетні удари по Вінниці: станом на 17:00 виявили тіла 22 загиблих. Лише 6 з них наразі вдалося ідентифікувати. Для встановлення осіб загиблих можуть знадобитися ДНК-експертизи, тож слідчі просять прямих родичів (рідні батьки та діти) зниклих безвісти вийти на зв'язок та здати біологічні зразки, - написав Клименко.

Двох розшукуваних осіб поліцейські знайшли серед поранених. На жаль, одного розшукуваного виявили серед загиблих.

Всього у списку зниклих безвісти внаслідок ракетних ударів по Вінниці залишаються 39 осіб.

Крім того, ушкоджень різних ступенів тяжкості зазнали близько сотні людей.

 52 постраждалих госпіталізовано (у тому числі три дитини), зокрема 34 людини перебувають у важкому стані.

Ударами пошкоджено більше 50 будівель різного призначення та понад 40 автомобілів.

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський зазначив, що у Вінниці затримали кілька десятків мешканців, яких перевіряють на причетність до коригування обстрілу.

Таких даних, що є конкретні навідники, нема. Ми говоримо про той вид ракет, це не вид артилерії, який наводиться "в очі", а наводиться по координатах, - сказав Монастирський.

Нагадаємо, що Росія запустила з акваторії Чорного моря крилаті ракети «Калібр» з підводного човна. Дві з них знищили українські військові.

Решта влучили в центр Вінниці - на паркувальний майданчик поблизу Будинку побуту «Ювілейний», також частково зруйновано медично-діагностичний центр.

Президент Володимир Зеленський назвав обстріл Вінниці відкритим терористичним актом.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба сказав, що обстріл відбувся під час міжнародної конференції в Гаазі.

Це тероризм. Навмисне вбивство мирного населення з метою посіяти страх. Росія є терористичною державою і має бути юридично визнана такою.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?