Джонсон проведе телефонну розмову із Зеленським після власної відставки
Категорія
Політика
Дата публікації

Джонсон проведе телефонну розмову із Зеленським після власної відставки

Джонсон проведе телефонну розмову із Зеленським після власної відставки
Джерело:  online.ua

Очікується, що прем'єр-міністр Великої Британії у четвер, 7 липня, має подати у відставку, після цього він планує провести телефонну розмову із президентом України Володимиром Зеленським.

Джерело: Twitter-сторінка журналіста видання The Daily Telegraph Бена Райли-Смита

Джонсон поговорить із Зеленським після своєї відставки

За словами журналіста, у розмові із президентом України Джонсон буде говорити про свою рішучість і надалі допомагати Києву вести війну проти кремлівської окупаційної армії до переможного кінця та звільнення всіх територій, адже до осені він продовжить керувати урядом Великої Британії.

Борис Джонсон та Володимир Зеленський (фото - Flickr.com)

За інформацією журналістів BBC, наразі Джонсон був не готовий полишати посаду керівника уряду Великої Британії, але змушений це зробити через відмову 50 представників власного уряду працювати з ним та підтримувати його.

Тиждень тому у Великій Британії розгорівся скандал. З'ясувалося, що заступник головного організатора правлячої Консервативної партії у палаті громад Кріс Пінчер влаштував вечірку в елітному клубі для консерваторів "Карлтон".

Після цієї вечірки його звинуватили у сексуальних домаганнях до двох колег. Пізніше з'ясувалося, що два роки тому чиновник уже фігурував у розслідуванні подібного випадку.

На Даунінг-стріт стверджували, що прем'єр не знав про інцидент і тому підтримав повторне призначення Пінчера у 2022 році, але пізніше Борис Джонсон визнав, що це була неправдива інформація.

Одним з кандидатів на заміну Джонсона є його заступник Домінік Рааб.

Видання Bloomberg повідомляє, що наразі немає явного фаворита на пост наступника Джонсона, але пост може зайняти один з членів нинішнього уряду.

Це може бути керівник МЗС Британії Ліз Трас, міністр з питань вакцинації Надім Захаві, канцлер Казначейства Ріші Сунак, голова Міноборони Бен Уоллес, екс-голова мінздраву Саджид Джавід, міністр торгівлі Пенні Мордаунт, колишній голова Національної служби охорони здоров'я Джеремі Хант, голова парламентського комітету з питань зовнішньої політики Тому Тугендхат.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?