Зеленський не вірить у вплив відставки Джонсона на хід війни
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський не вірить у вплив відставки Джонсона на хід війни

Зеленський не вірить у вплив відставки Джонсона на хід війни
Джерело:  online.ua

Український лідер Володимир Зеленський переконаний, що відставка Бориса Джонсона з посади прем’єр-міністра Великої Британії не вплине на політику офіційного Лондона щодо російсько-української війни та підтримку України.

Джерело:  CNN

Зеленський відреагував на відставку Джонсона

Український президент не приховує, що вважає Бориса Джонсона "справжнім другом України". Володимир Зеленський також озвучив прогноз, що політика офіційного Лондона щодо України після його відставки найближчим часом змінюватись не буде.

За словами глави держави, наша країна дуже багато здобула від відносин із Джонсоном, передусім військову підтримку. Окрім того, Зеленський повідомив, що проведе телефонну розмову з британським прем’єром після його відставки.

Що відомо про відставку Бориса Джонсона

7 липня британський лідер Борис Джонсон офіційно заявив, що йде у відставку з поста лідера Консервативної партії, однак має намір залишитися прем’єр-міністром до обрання нового глави уряду..

За словами іноземних журналістів, міністр оборони Британії Бен Воллес наразі залишається найочевиднішим фаворитом серед членів Консервативної партії на роль наступного прем’єр-міністра.

Після кількох днів боротьби за посаду Джонсона покинули всі, крім кількох союзників, після того, як останній із серії скандалів похитнув їхню підтримку. Причиною невдоволення Консервативної партії стали неправдиві заяви Даунінг-стріт щодо колишнього заступника парламентського організатора Кріса Пінчера, якого звинувачують у домаганнях до двох колег, - йдеться в повідомленні.

Що важливо розуміти, саме Борис Джонсон від початку повномасштабного вторгнення Росії активно підтримує Україну та президента Володимира Зеленського.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?