Прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі подав у відставку — президент її не прийняв
Категорія
Світ
Дата публікації

Прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі подав у відставку — президент її не прийняв

Прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі подав у відставку — президент її не прийняв
Джерело:  online.ua

Прем’єр-міністр Італії Маріо Драгі заявив, що подасть у відставку. Президент Італії Серджо Матарелло не прийняв її.

Джерело: Bloomberg, CNN

Італійський прем’єр хоче піти у відставку

Причиною відставки є голосування в Сенаті Італії, коли другою за величиною політсила у парламенті - «Рух п'яти зірок» на чолі з колишнім прем'єр-міністром Джузеппе Конте бойкотувала голосування щодо пакету допомоги підприємствам і домогосподарствам, які постраждали від високих цін на енергоносії.

Зрештою голосів для ухвалення пакету вистачило, проте Драгі все одно заявив, що йде у відставку.

Сьогоднішні голосування в парламенті дуже важливі з політичної точки зору. Більшості національної єдності, яка підтримувала цей уряд з моменту його створення, більше немає, - сказав він.

Драгі був призначений прем'єр-міністром Італії в 2021 році, щоб допомогти країні оговтатися від кризи Covid-19.

Його вважали надійним кандидатом, який зможе відповідально використовувати фонди Європейського Союзу для відновлення COVID. Раніше Драгі обіймав посаду президента Європейського центрального банку з 2011 по 2019 рік. Після вступу на цю посаду він призначив кабінет, до якого увійшли представники багатьох політичних партій Італії.

Президент відставку Драгі не прийняв

Розпад коаліції може призвести до дострокових виборів, можливо, восени, але кілька партій намагатимуться цього уникнути.

Відхід Драгі може поставити під сумнів реформи його країни, необхідні для отримання фінансування на відновлення від ЄС, тверду проєвропейську позицію адміністрації та її непохитну підтримку військових поставок Україні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?