Росія має бути визнана державою-терористом — Зеленський
Категорія
Україна
Дата публікації

Росія має бути визнана державою-терористом — Зеленський

Росія має бути визнана державою-терористом — Зеленський
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський звернувся до міжнародної спільноти та закликав її визнати Росію державою-терористом. Це потрібно всім у світі, хто цінує людське життя хоча б трохи.

Джерело: звернення Зеленського

Зеленський адресував своє традиційне звернення не українцям та українкам, а партнерам України і демократичному світу.

Цей день укотре довів, що Росія має бути офіційно визнана державою-терористом. Жодна інша держава світу не становить такої терористичної загрози, як Росія. Жодна інша держава світу не дозволяє собі щоденно знищувати крилатими ракетами й реактивною артилерією мирні міста і звичайне людське життя.

Зеленський зазначив, що внаслідок лише одного ракетного удару по нашому місту Вінниці вбито 23 людини.

Троє дітей до десяти років. І це, на жаль, ще не остаточна кількість. Розбір завалів триває. У списку безвісно зниклих – десятки людей. Серед госпіталізованих є важкопоранені. Одна з ракет знищила медичний центр «Нейромед». Всередині були люди. Наталія, їй 40 років. Тетяна, їй 32 роки. Володимир, йому 61 рік. Віра, їй 55 років. Я побачив їх серед безвісно зниклих. Розумієте, було навіть невідомо, що взагалі сталося з людьми, які просто пішли в медичний центр.

Зеленський питає, як би це було названо, якби хтось завдав ракетного удару по медичному центру в Далласі або в Дрездені.

Зеленський підкреслив, що РФ завдала удару у той час, коли в Нідерландах, у Гаазі, відбувалася конференція щодо російських воєнних злочинів.

Чи пригадуєте ви хоча б якусь іншу терористичну організацію, яка дозволяла б собі таку зухвалість? Убивати саме тоді, коли її попередні злочини є предметом міжнародного обговорення. І я хочу підкреслити: це все потрібно не одній тільки Україні, не тільки нашим громадянам, чиї життя під загрозою від російського терору. Це потрібно всім вам, усім у світі, хто цінує людське життя хоча б трохи.

Він закликав світ визнати РФ державою-терористом.

Але настав час для демократичного світу закріпити все це належними юридичними інструментами. Статусом держави-терориста для Росії. Спеціальним трибуналом щодо російської агресії. Спеціальним компенсаційним механізмом, який спрямує кошти держави-терориста тим, кого вона хотіла знищити. І, звичайно, новими санкціями за терор. Нові санкції потрібні так само якнайшвидше. І наостанок. Хочу, щоб ця команда тієї посудини, з якої вилетіли «Калібри» по Вінниці сьогодні, точно знала, що тюрма – це найкраще, що їх очікує.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?