Розвідка Великої Британії назвала найближчу мету армії РФ на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Розвідка Великої Британії назвала найближчу мету армії РФ на Донбасі

Розвідка Великої Британії назвала найближчу мету армії РФ на Донбасі
Джерело:  online.ua

Представники британської розвідки зазначають, що кремлівська окупаційна армія найближчими тижнями зосередить зусилля на захопленні Сіверська та Бахмута і продовжить наступ у бік Слов'янська та Краматорська.

Джерело: Twitter-сторінка Міноборони Великої Британії

Окупанти прагнуть посилити наступ у напрямку Слов'янська, Краматорська і Бахмута 

Зокрема, прокремлівські підрозділи так званих "ЛДНР" заявляють про просування на околиці Сіверська.

Наразі ця інформація не отримала підтвердження, проте російські сили повільно просувалися на захід після обстрілів і розвідувальних атак на Сіверськ з Лисичанська, щоб відкрити шлях до Слов'янська і Краматорська.

Бахмут, швидше за все, стане наступною метою, як тільки Сіверськ буде взято під контроль, - наголошують в Міноборони Великої Британії.

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

В Міноборони Британії також зазначили, що з моменту відходу зі стратегічно розташованого зміїного острова 30 Червня 2022 року Росія намагається заперечувати його використання Україною. Однак 13 липня 2022 року два російських винищувачі Су-27 не змогли завдати удару по острову. Це підтверджує, що російські ВПС не можуть успішно брати участь у тактичному бою.

Між тим, за інформацією Генштабу ЗСУ, протягом минулої доби українські військові ліквідували близько 150 військових кремлівської окупаційної армії.

Найбільших втрат за минулу добу кремлівська армія зазнала в результаті невдалих спроб наступу у напрямку Краматорська.

Загальні бойові втрати армії РФ від початку повномасштабної війни складають:

  • особового складу - близько 38 тис (+130) осіб ліквідовано;

  • танків - 1 тис 672 (+5);

  • бойових броньованих машин - 3 тис 866 (+14);

  • артилерійських систем - 842 (+2);

  • РСЗВ - 247 (+0) ;

  • засоби ППО - 109 (+0);

  • літаків - 220 (+1);

  • вертольотів - 188 (+0);

  • безпілотників оперативно-тактичного рівня - 681 (+0);

  • крилаті ракети - 155 (+0);

  • кораблі / катери - 15 (+0);

  • автомобільної техніки та автоцистерн - 2 тис 731 (+11);

  • спеціальної техніки - 67 (+0).

Повідомляється також, що в центрі окупованого Сєвєродонецька підірвався автомобіль з військовими армії РФ. Шестеро військових кремлівської армії отримали поранення.

У Луганській області зростає невдоволення окупаційною владою і військовими, які тільки і роблять те, що мародерять і погрожують. Приміром, у Сєвєродонецьку на центральній вулиці міста вчора "несподівано" підірвався автомобіль з окупантами. У підсумку шість поранених, з яких четверо - важких, - повідомив керівник Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Крім того, він розповів, що за минулу добу в області ворог здійснив щонайменше один ракетний удар та авіаудари, зокрема, по Верхньокам'янському. Там і в Білогорівці постраждали залишки цивільної інфраструктури.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?