Армія РФ далека від оперативного оточення Бахмута — ISW
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ далека від оперативного оточення Бахмута — ISW

Армія РФ далека від оперативного оточення Бахмута — ISW
Джерело:  online.ua

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) заявили, що, незважаючи на успіхи російських військ у Соледарі, армія Путіна все ще далека від оперативного оточення Бахмута.

Джерело: ISW

Росіяни далекі від оточення Бахмута

Як зазначають експерти, деякі успіхи РФ у Солодері не свідчать про їхнє неминуче оточення Бахмута.

Експерти наголошують, що, незважаючи на різні заяви і повідомлення, російські війська все ще далекі від оперативного оточення Бахмута.

Аналітика наголошують на тому, що для того, щоб ефективно перерізати українські наземні лінії зв’язку у Бахмуті, росіяни мали б встановити контроль над трасою Сіверськ-Бахмут – наразі 7 км на захід від найвіддаленішої точки підтвердженого наступу Росії в районі Соледару – і досягти автомагістралі Слов’янськ-Бахмут.

Враховуючи, що останнім часом темпи просування на цій ділянці складають максимум кілька сотень метрів на день, дуже малоймовірно, що російським силам вдасться скоординувати просування до цих опорних пунктів і перейти до оточення Бахмута, – ідеться в заяві ISW.

Фото: understandingwar.org

Аналітики також дійшли до висновку, що Росія продовжує використовувати релігію як зброю для інформаційних операцій та дискредитації України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?