Представник Ердогана звинуватив Росію у затягуванні війни в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Представник Ердогана звинуватив Росію у затягуванні війни в Україні

Представник Ердогана звинуватив Росію у затягуванні війни в Україні
Джерело:  online.ua

Через обстріли з боку армії РФ повномасштабна війна в Україні затягується. Саме тому стає дедалі важче досягти припинення вогню й домовитися про перемовини між сторонами. З такою заявою виступив офіційний представник турецького лідера Ібрагім Калін.

Джерело:  CNN Turk

У Ердогана озвучили нові звинувачення команді Путіна

За словами Каліна, під час останніх переговорів президента Реджепа Таїпа Ердогана з українським та російським колегами, він закликав Зеленського й Путіна до взаємного припинення вогню.

Це свідчить про те, що війна на сьогодні має тенденцію до того, щоб зайти в глухий кут, і, як ми бачимо, жодна зі сторін не в змозі здобути вирішальну перемогу на полі бою. Але ми продовжимо працювати над припиненням вогню на полі бою, особливо навколо Запорізької атомної електростанції. Атомна електростанція – це найбільша загроза безпеці для всіх, – заявив представник президента Туреччини.

Окрім того, Ібрагім Калін відреагував на рішення російського диктатора Володомира Путіна щодо введення одностороннього "припинення вогню".

Він звернув увагу на те, що "саме російські обстріли продовжують цю війну і ускладнюють будь-які переговори".

За словами представника Ердогана, офіційна Анкара розраховувала на те, що команда Володимира Зеленського погодиться на "пропозицію" Путіна й після цього вдасться встановити більш тривале перемир’я на полі бою.

Однак ми будемо продовжувати повторювати ці заклики, розповідаючи про факти на місцях. Наразі жодна зі сторін не готова скласти зброю і сісти за стіл переговорів. І ми стурбовані тим, що побачимо подальшу ескалацію конфлікту в Україні протягом наступних кількох місяців, – заявив Ібрагім Калін.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?