Орбан цинічно звинуватив Захід у початку нової "холодної війни"
Категорія
Політика
Дата публікації

Орбан цинічно звинуватив Захід у початку нової "холодної війни"

Орбан цинічно звинуватив Захід у початку нової "холодної війни"
Джерело:  online.ua

Угорський прем’єр Віктор Орбан цинічно бреше, що на тлі кризи західноцентричного порядку, яку нібито спровокувала війна РФ проти України, Захід почав нову "холодну війну". На переконання поплічника Путіна, у цій "війні" його країна повинна стояти осторонь, а також підтримувати відносини з конкурентами Заходу й претендувати на роль регіонального лідера.

Джерело:  Mandiner

Орбан бреше, що Захід почав нову "холодну війну"

За словами самого Орбана, найважливішим завданням для його країни у наступному десятилітті є вихід з групи країн із середнім рівнем доходу та спроба наздогнати розвинуті країни.

Окрім того, Угорщина хоче досягати статусу регіональної середньої держави в Центральній Європі.

Неоліберальна модель глобалізації відходить у минуле, і, як результат, у Сполучених Штатів з'являються нові суперники – частково через те, що ліберальна модель дозволила зміцнитись таким державам, як Китай, - йдеться в статті угорського прем'єра.

Перераховуючи події, які спровокували кризу неоліберального порядку, поплічник російського диктатора згадує про міграційну кризу, Brexit, перемогу Дональда Трампа на виборах президента США й пандемію коронавірусу.

Крапку над "і" поставив початок українсько-російської війни у 2022 році, який дав зрозуміти, що нинішній західноцентризм не може утримувати позиції, оскільки конкуренти Заходу посилилися, не в останню чергу через лібералізацію торгівлі та економіки. У відповідь Захід на чолі зі США розпочав нову "холодну війну" –блокове протистояння між Заходом і його суперниками, — стверджує Віктор Орбан.

Лідер Угорщини також почав переконувати свій народ у тому, що офіційний Будапешт повинен налагоджувати "добрі відносини" з міжнародними гравцями, які є конкурентами Заходу, де домінують США, – "оскільки так можна уникнути маргіналізації країни".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?