Армія РФ досі намагається вийти до адмінкордону на Луганщині
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ досі намагається вийти до адмінкордону на Луганщині

Армія РФ досі намагається вийти до адмінкордону на Луганщині
Джерело:  online.ua

За інформацією керівника Луганської ОВА Сергія Гайдая, кремлівська окупаційна армія досі намагається захопити невеликі населені пункти на кордоні Луганської та Донецької областей.

Джерело: Telegram-канал Сергія Гайдая

Окупанти намагаються встановити контроль на адмінкордоні Луганської області 

Гайдай зазначив, що у спробі захопити невеликі населені пункти на кордоні Луганщини та Донеччини кремлівські окупанти проводять потужні обстріли та здійснюють ракетні атаки щоб надалі блокувати великі міста на Донеччині.

Наші бійці тримають оборону і протидіють спробам росіян створити умови для майбутніх наступальних дій. Однак під час "оперативної паузи" окупанти не припинили артилерійські та ракетні удари, намагаються захопити невеликі населені пункти, розташовані на межі Луганської та Донецької областей, аби блокувати великі міста. Щонайменше від 4 авіаударів потерпали села і селища 11 липня, - зазначає керівник Луганської ОВА.

За його словами, ворожі артилерійські обстріли прикордонних населених пунктів на Луганщині іноді тривають по 4-6 годин поспіль.

Зокрема, 11 липня та вночі 12 липня було 8 артилерійських обстрілів та щонайменше три – мінометних.

Гайдай підкреслив, що окупанти завдають значних руйнувань житлу та інфраструктурі. Білогорівку, Рубіжне чи Верхньокам’янське вже майже не впізнати.

Фото - facebook.com/sergey.gaidai.loga

Він зазначив, що у Рубіжному кремлівським загарбникам знадобилось 3 місяці, щоб тільки обстежити стан житлового фонду.  Але, попри їхні обіцянки на камери пропагандистських каналів, люди досі сидять без світла, води й газу.

Водночас в нещодавно окупованому Лисичанську почала "зникати" комунальна техніка. За словами Гайдая, її просто вивозять у невідомому напрямку.

За інформацією представників розвідки Великої Британії, кремлівська окупаційна армія поступово збільшує окуповану територію на Донеччині.

Зокрема, в РФ заявляють про захоплення села Григорівка. Російські сили також продовжують наступ уздовж основного маршруту постачання траси Е-40 в напрямку міст Слов'янськ і Краматорськ.

Російські сили продовжують чинити військовий тиск на українські сили, перегруповуючись і переформовуючись для подальших наступальних дій в найближчому майбутньому, - зазначають представники Міноборони Великої Британії.

Водночас брак кадрів у збройних вилах Росії може змушувати міноборони Росії вдаватися до нетрадиційного комплектування. Воно включає в себе вербування персоналу з російських в'язниць для приватної військової компанії Вагнера.

Якщо це правда, цей крок, ймовірно, вказує на труднощі із заміщенням значної кількості російських втрат, - підкреслюють в Міноборони Британії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?