Армія РФ кидає ключові сили на захоплення Сєвєродонецька
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ кидає ключові сили на захоплення Сєвєродонецька

Армія РФ кидає ключові сили на захоплення Сєвєродонецька
Джерело:  online.ua

Голова Сєвєродонецької ВЦА Олександр Стрюк зазначив, що українські захисники міста перебувають у складному становищі, оскільки бої точаться на околицях Сєвєродонецька.

Джерело:  CNN

Українські військові продовжують героїчно боронити Сєвєродонецьк 

Очільник міста підкреслив, що найзапекліші бої точились в районі готелю "Мир", який захопили та намагаються утримувати російські війська.

Справжня битва чутна в районі головного автовокзалу. Наші військові перебувають у жорсткій оборонній позиції. Місто постійно піддається обстрілу. Гуманітарний штаб, який знаходиться в місті, сьогодні практично знерухомлений, оскільки пересуватися по місту небезпечно, а робота штабу припинена, - зазначив Стрюк.

За його словами, в місті не працює електропостачання та мобільний зв'язок.

Ми постачали місто водою за допомогою електрики, насосних станцій. Вода, яка є, - з відкритих колодязів з генераторами. У місті близько шести-семи колодязів. Це вкрай небезпечно, як тільки люди зберуться набрати воду, там почнеться обстріл, - підкреслює Стрюк.

Стрюк, однак, висловив упевненість в тому, що місто зможе протриматися з деякими обмеженими запасами, які доставляються дорогою. Він заявив, що незважаючи на всю складність ситуації, дістатися до міста все ще можливо, хоча це і вкрай небезпечно.

За його словами, евакуація також дуже небезпечна. При цьому пріоритет дають людям, які поранені. Зараз у Сєвєродонецьку доступний лише початковий рівень медичної допомоги.

За словами аналітиків з американського Інституту вивчення війни, армія РФ витрачає велику кількість техніки та живої сили для захоплення Сєвєродонецька, щоб повідомити згодом про захоплення Луганщини, однак втрати не відповідають жодній військовій або економічній вигоді.

Вони платять за свій нинішній тактичний успіх на Донбасі ціну, яка не відповідає будь-якій реальній вигоді після взяття міста. Москва залучила сили, техніку і матеріальну частину по всіх інших напрямках для досягнення цієї єдиної мети, - зазначають аналітики.


Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

Відзначається, що українські військові терплять серйозні втрати в битві за Сєвєродонецьк і зіткнулися з найсерйознішим викликом з часу блокади "Азовсталі" в Маріуполі, і цілком можуть понести серйозну тактичну поразку в найближчі дні в разі падіння Сєвєродонецька, хоча такий результат ніяк не гарантований.

Захоплення Сєвєродонецька може допомогти в завоюванні решти Донецької області тільки в тому випадку, якщо дасть росіянам імпульс для побудови послідовних операцій, але битва за Сєвєродонецьк, швидше за все, буде запобігати продовження великомасштабних російських наступальних операцій.

Росіяни зосередили набагато більшу частину своїх наступальних бойових сил для взяття Сєвєродонецька, ніж українці, формуючи "градієнт виснаження" в цілому на користь Києва. Українці також продовжують отримувати припаси і техніку від своїх союзників, як би повільним і обмеженим не був цей потік.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?