Армія РФ намагається перехопити ініціативу в районі Лиману — Череватий
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ намагається перехопити ініціативу в районі Лиману — Череватий

Армія РФ намагається перехопити ініціативу в районі Лиману — Череватий
Джерело:  online.ua

За інформацією речника Східного угруповання Сил оборони східного напрямку, Сергія Череватого, злочинна армія РФ не полишає спроб перехопити в українських військових ініціативу в районі Лиману на Донеччині.

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

Що відомо про ситуацію на східному фронті  

На Лимано-Куп’янському напрямку ворог намагається перехопити в нас ініціативу і вести наступальні дії, але завдяки вдалим діям наших штабів, командувачів і, безперечно, командирів і військовослужбовців на місцях ці плани не вдаються, - підкреслив череватий.

Він зазначив, що райони Лимана та Куп'янська залишаються найважчими напрямками з точки зору кількості ворожих обстрілів.

Ця доба теж не стала винятком, 480 разів ворог різними артилерійськими системами вражав наші позиції, - наголосив Череватий.

Протягом доби на цьому напрямку сталося сім боєзіткнень.

Ворог здійснює постійний рух силами й засобами і ротаційні заходи, як з самої Росії, як з окупованих територій, так і по лінії фронту, адже сама динаміка боїв змушує їх це робити, бо вони зазнають втрат, - додав Череватий.

Що відомо про ситуацію в районі Мар'їнки

За словами речника Сил оборони Таврійського напрямку капітана Валерія Шершня, російські окупанти посилили атаки у районі Мар'їнки Донецької області. Вони кидають у бій загони "шторм-Z", які здебільшого складаються з в'язнів.

Продовжуємо стримувати російський наступ на околицях міста Мар'їнка. Тут зафіксовано 18 бойових зіткнень. Як особливість відзначаємо нарощування інтенсивності штурмових дій противника у Мар'їнці. Йдеться про штурми загонів "шторм-Z" із застосуванням бронегруп, особливо на напрямку Олександрівка - Мар'їнка, - зазначив Шершень.

На його думку, район Мар'їнки "найгарячіший" напрямок фронту. Водночас ЗСУ продовжують вести наступ на Мелітопольському та Бердянському напрямках. Російські загарбники намагаються контратакувати поблизу села Старомайорське Донецької області, яке нещодавно звільнили ЗСУ.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?