Армія РФ намагається повернути втрачені позиції в районі Старомайорського та Роботиного — Генштаб
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ намагається повернути втрачені позиції в районі Старомайорського та Роботиного — Генштаб

Армія РФ намагається повернути втрачені позиції в районі Старомайорського та Роботиного — Генштаб
Джерело:  online.ua

За інформацією спікера Генштабу ЗСУ Андрія Ковальова, українські військові продовжують контрнаступ на трьох напрямках. У той же час злочинна армія РФ безуспішно намагається повернути втрачені позиції в районі Старомайорського та Роботиного. 

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

Що відомо про ситуацію на фронтах 

Ковальов зазначив, що українські військові продовжують контрнаступ в районах Бахмута, Мелітополя та Бердянська.

Зокрема, ЗСУ закріплюються на зайнятих рубежах та завдають артилерійських ударів по ворожих позиціях.

В районі Бахмута контрнаступ продовжується на південному фланзі.

Противник вів безуспішні наступальні дії в районах Авдіївки, Мар'їнки, Красногорівки, Новомихайлівки. Окупанти здійснюють спроби відновити втрачене положення західніше Старомайорського та західніше Роботиного. Успіху не мали, - підкреслив речник Генштабу ЗСУ.

Водночас українські військові відбивають всі спроби ворожих атак в районі Куп'янська та Лимана.

Зокрема, росіяни здійснили тут безуспішні наступальні дії в районах населених пунктів Надія та південніше Новоселівського Луганської області.

Також окупанти намагалися наступати у районі північно-східніше Богданівки, однак результату не досягли. На цьому напрямку тривають важкі бої.

Ворог зазначає значних втрат в особовому складі, озброєнні та техніці. Армія РФ здійснює переміщення підрозділів та військ, активно застосовує свої резерви.

Що відомо про ситуацію на півдні України

За інформацією керівниці Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони південного напрямку Наталії Гуменюк, на островах і в протоках Дніпра активізувались ворожі ДРГ.

Вони зараз підвищили свою активність саме на складній ділянці місцевості, скадній географічно, - там, де острови і протоки. І намагаються ротувати свій особовий склад, намагаються розвідати задуми Сил оборони, - пояснює Гуменюк.

Речниця додала, що зокрема для того, аби прикривати свої дії, окупанти посилюють обстріли

Населені пункти, ближчі до дельти, вчора потерпати якнайбільше, - зазначила Гуменюк.

Так, потужно було обстріляно Білозерку, де поранень зазнали восьмеро цивільних осіб. Гуменюк зауважила, що характерним є те, що загарбники б’ють по місцях скупчення людей.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?