Армія РФ намагається знищити українські порти на півдні
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ намагається знищити українські порти на півдні

Армія РФ намагається знищити українські порти на півдні
Джерело:  online.ua

Представники Оперативного командування "Південь" зазначають, що не досягши успіхів у спекуляціях на тему світового голоду, кремлівська окупаційна армія намагається знищити українські порти на півдні.

Джерело: Facebook-сторінка ОК "Південь"

Кремлівські окупанти намагаються знищити порти на півдні України 

В ОК "Південь" підкреслюють, що армія РФ знищує елеватори, сховища і склади для продовольства.

У вівторок росіяни обстріляли велику Костромку в Дніпропетровській області, були знищені сільськогосподарські склади.

Росіяни намагаються атакувати портову інфраструктуру, елеватори, сховища і склади, під виглядом знищення скупчення військової техніки, а ворожа пропаганда розганяє "зраду" про провокації із застосуванням отруйних речовин, - повідомляють в ОК "Південь".

Крім того, окупанти без успіху намагаються повернути втрачені на півдні позиції. Двічі атакували з повітря звільнену Іванівку і переправу через Інгулець.

Водночас Авіація ЗСУ завдала два удари по опорних пунктах ворога в районі Благодатного.

Підрозділи ЗСУ при відпрацюванні вогневих завдань за добу знищили 18 окупантів, два САУ, установку "Нона-С", зенітну установку 23-го калібру, гаубицю "Мста-Б", броньовану техніку і два склади боєприпасів.

Україна не може вивозити зерно по Чорному морю, оскільки російський флот блокує українські порти. Сама Москва на офіційному рівні декларує, що нібито не заважає експорту і загрожує світу голодом з боку України.

При цьому Київ побоюється, що розмінування акваторії для цивільного судноплавства без відповідних гарантій може призвести до висадки російських військ в Одесі.

Між тим повітряні сили ЗСУ протягом минулої доби знищили склади боєприпасів, взводні опорні пункти та ракети ворога.

Ударна авіація Повітряних сил продовжує атакувати ворога на кількох стратегічних напрямках, вражаючи позиції окупантів вогнем з повітря.

5 липня бомбардувальники і штурмовики Повітряних сил знищили два польових склади боєприпасів, два взводних опорних пункти російських окупантів, до двадцяти одиниць техніки і живу силу ворога.

Силам ППО вдалося знищити 9 російських крилатих ракет.

  Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?