Україна отримає 10 самохідних артилерійських установок та "дрони-камікадзе" від Британії
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна отримає 10 самохідних артилерійських установок та "дрони-камікадзе" від Британії

Україна отримає 10 самохідних артилерійських установок та "дрони-камікадзе" від Британії
Джерело:  online.ua

У британському уряді повідомили, що Україна протягом найближчих тижнів отримає десять самохідних артилерійських установок з Британії та баражуючі боєприпаси («дрони-камікадзе»).

Джерело: заява британського уряду

Британія оголосила про додаткову зброю для України

Про це говорили прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон та Президент України Володимир Зеленський.

Прем’єр-міністр поінформував про британське військове обладнання, в тому числі 10 самохідних артилерійських систем та баражуючі боєприпаси («дрони-камікадзе» - ред.), які протягом найближчих днів та тижнів надійдуть до України, - повідомили в уряді Британії.

Фото: facebook.com/CinCAFU

Також Джонсон розповів про “дискусії, які тривали у G7 та НАТО минулого тижня”.

Прем’єр-міністр заявив, що світ підтримує Україну, і що він переконаний у спроможності війська Зеленського повернути території, нещодавно захоплені путінськими силами, - заявили у Джонсона.

Окрім цього, під час розмови йшлося про важливість забезпечення можливості експорту збіжжя з України.

Сполучене Королівство продовжує тісно співпрацювати з партнерами над наступними кроками та готове допомогти у будь-який можливий спосіб, - розповіли у офісі прем’єр-міністра.

Також Джонсон сказав, що Велика Британія попросила Європейську мовну спілку розглянути запит України на проведення Євробачення-2023.

Нагадаємо, що Британія оголосила про додаткове виділення 1 млрд фунтів стерлінгів (понад 1,2 млрд доларів) для переходу від оборони до наступальних операцій.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?