Армія РФ не досягла жодної цілі у війні проти України
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ не досягла жодної цілі у війні проти України

Армія РФ не досягла жодної цілі у війні проти України
Джерело:  online.ua

На думку колишнього командувача сухопутних військ Польші, генерала Вальдемара Скшипчака, не досягши жодного успіху у війні проти України, кремлівський диктатор Володимир Путін може представити захоплення частини українських територій як основні цілі Кремля у війні.

Джерело: "Укрінформ"

Кремль намагається здобути хоч якусь перемогу у війні проти України

За словами польского генерала, російська пропаганда може оголосити про що завгодно та представити поразку як перемогу.

Скшипчак переконаний, що росіяни приймуть подібні фейки за чисту монету і "будуть вірити Путіну, проте насправді їм нічого оголошувати, оскільки вони програють в Україні".

Ймовірно, 9 травня Путін заявить, що території, які вони змогли захопити за період війни в Україні, і були цілями кремля. І це нібито перемога, хоча всім зрозуміло, що він не досягнув в Україні жодних цілей під час своєї так званої воєнної операції, - зазначає військовий.

За його словами, в РФ не має достатньої кількості сил для захоплення значних територій України.

Проблема Путіна полягає в тому, що російська армія вже не має боєздатного війська. Отже, він може оголосити часткову або повну мобілізацію, аби посилити військовий контингент, який вже перебуває в Україні. Очевидно, в Росії побоюються, що Україна - отримуючи багато військової техніки із Заходу і створюючи нові військові підрозділи - поступово почне витісняти російську армію. Час зараз грає на Україну, і його треба використати, - підкреслює Скшипчак.

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

За даними британської розвідки, Кремль хоче отримати повний контроль над регіонами Чорного та Азовського морів, тому продовжує атакувати Одесу, Херсон і Маріуполь.

Речник Пентагону Джон Кірбі також наголошує, що попре те, що українські військові відкинули окупаційну армію РФ на відстань 40-50 км від Харкова, Кремль все ще має на меті захопити місто.

Українці досі тримають Харків. Вони ніколи не здавали Харків. І, як я сказав днями, ми бачили ознаки того, що їм вдалося відтіснити російські війська приблизно на 20-30 миль (32-48 кілометрів) на схід від Харкова. Але вони все ще тримають. І росіяни не домоглися там ніякого прогресу. "Я маю на увазі, вони теж не залишили його в спокої. І знову ж таки, ми багато говорили про це, але якщо ви просто подивіться на мапу, ви побачите, що це велике промислове місто, і воно знаходиться прямо на північно-західному краю того, що ми вважаємо територією Донбасу, - зазначив Кірбі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?