Армія РФ не полишає спроб наступу на східному фронті — Маляр
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ не полишає спроб наступу на східному фронті — Маляр

Армія РФ не полишає спроб наступу на східному фронті — Маляр
Джерело:  online.ua

За словами заступниці міністра оборони Ганни Маляр, основним напрямком наступу для злочинної армії РФ залишається схід України, де окупанти намагаються вийти до адмінкордонів Донецької та Луганської областей.

Джерело: "Радіо Свобода"

Що відомо про ситуацію на східному фронті 

Для них там чотири основних напрямки наступу – Куп'янський, Лиманський, Авдіївський, Мар'янській. По бахмутському напрямку ми рухаємося вперед, там вони перебувають в обороні. По сходу ми бачимо певну мінливість, бувають часи, наприклад, як три тижні тому було загострення на Куп'янському, Іловайському напрямку, - пояснює Маляр.

Заступниця глави Міноборони зазначила, що наразі ворог дещо знизив кількість обстрілів та спроб проведення штурмів, однак це не означає, що загарбники змінили власні плани.

Просто вони зараз на відновленні, знову накопичують техніку, відновлюють людей. Частину людей вони завели з Російської Федерації, знову формують свої підрозділи для того, щоб знову активізуватися на цих напрямках, - підкреслює Маляр.

Чого домагається армія РФ на сході України

Вона зазначила, що у російських окупантів на сході зараз декілька задач.

З одного боку, вони хочуть вийти на кордони Донецької та Луганської областей, а на куп'янському напрямку прагнуть здійснити реванш і повернути те, що нами було звільнено минулої осені. З іншого боку, їхня задача – розконцентрувати увагу наших сил за різними напрямками, щоб ми не могли їх зібрати на бахмутському напрямку, де у нас відбувається успішне просування, - наголошує Маляр.

Вона зазначила, що росіяни так і не можуть захопити Мар’їнку, хоча вони фактично стерли її з лиця землі.

Там не залишилось жодного будинку вже, але захопити і взяти контроль над Мар’їнкою вони не можуть. Обстрілювати вони можуть, в них є ресурси, але наші потужніше там стоять, - підкреслює Маляр.

Водночас вона додала, що критична точка зараз – Авдіївка, яка теж вже практично зруйнована, "там вже всі закопались в землю".

Зайти в Мар’їнку вони побоюються, щоб не зав'язувати там в таких боях як вони в Бахмуті зав’язують, намагаючись оточити. Вже майже рік вони не можуть це зробити, тому там скрізь запеклі бої і вони не полишають мети саме на сході рухатися вперед. На півдні вони там скрізь в обороні, - пояснює Маляр.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?