Армія РФ несе великі втрати в районі Кремінної та перекидає додаткові підрозділи з під Бахмута
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ несе великі втрати в районі Кремінної та перекидає додаткові підрозділи з під Бахмута

Армія РФ несе великі втрати в районі Кремінної та перекидає додаткові підрозділи з під Бахмута
Джерело:  online.ua

За словами керівника Луганської ОВА Сергія Гайдая, злочинна армія РФ несе великі втрати в районі Кремінної та перекидає на цей напрямок додаткові підрозділи з під Бахмута для посилення оборони.

Джерело: Telegram-канал керівника Луганської ОВА

Що відомо про успіхи контрнаступу ЗСУ на Луганщині 

Гайдай зазначив, що командування окупаційної армії РФ розуміє, що не зможе втримати контрнаступ ЗСУ, тому перекидає туди частину підрозділів з під Бахмута.

Туди росіяни перекинули декілька батальйонів десантників і важку техніку. Ворог там потроху просідає... Окупанти намагаються втримати Кремінну, аби не розділити власну оборону на Луганщині навпіл, - підкреслив керівник ОВА.

Гайдай зазначив, що через морозну погоду очікується збільшення інтенсивності бойових дій у Луганській області.

Вдарили морози, вночі до -17, наша важка техніка, нарешті, зможе просуватися вперед швидше. Але не забуваємо, що погода однаково сприяє і нам, і рашистам, - повідомив голова ОВА.

Між тим аналітики Страткому ЗСУ повідомили, що в результаті влучних ударів українських військових по штабу окупаційної армії РФ у Рубіжному, який був розміщений у у гуртожитку одного з університетів, було ліквідовано до 15 мобілізованих до лав російської армії.

Рубіжне або Макіївка 2.0. За попередньою інформацією, внаслідок прильоту в гуртожиток медичного університету 14 ЧМОбіків вдяглися в дуже гарні і модні чорні пакети, кількість поранених наразі невідома, - йдеться у повідомленні Страткому ЗСУ.

Між тим українські десантники повідомили про успішний штурм позицій російських військових в районі Бахмута.

Воїни 71-ї окремої єгерської бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України розповідають як знищують російських окупантів в районі Бахмута Донецької області, - повідомили військові.

У той же час підрозділи Прикордонних сил знищили позицію армії РФ з танка.

Росіяни ховалися в укриттях в промисловій зоні, а в цей час наші захисники завдали удару по противнику.

На Донеччині прикордонники виявили окупантів, які зайняли позиції в промисловій зоні. Бійці скорегували вогонь побратимів із ЗСУ й підсмажили орків прямо в укриттях! - йдеться у повідомленні ДПСУ.

Що відомо про ситуацію на півдні України 

За словами керівниці пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталії Гуменюк, наразі ані українським військовим, ані злочинній армії РФ не вдалось встановити контролю над Кінбурнською косою та островами, що поблизу Херсона.

Ситуація досить складна. Знову ж таки, й погода не сприяє такому легкому завершенню і короткочасності цієї операції. Так само це пов'язано із Кінбурнською косою. Тому що продовжується там присутність ворога, продовжуються атаки на протилежний берег. Так само з островами ще продовжується бойова робота і контролю абсолютного немає жодна зі сторін. Це і є лінія розмежування, лінія фронту, де йдуть бої, - зазначила Гуменюк.

За її словами по південному фронту критичних змін немає. Українські військові більше працюють по знищенню бойових потужностей ворога. Йдеться про ліквідацію у тилових районах противника.

Вона підсумувала, зараз практично по всьому Лівому берегу ведеться бойова робота.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?