Армія РФ обстріляла Торецьк та Новоукраїнку на Донеччині. Є загиблі та поранені
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ обстріляла Торецьк та Новоукраїнку на Донеччині. Є загиблі та поранені

Армія РФ обстріляла Торецьк та Новоукраїнку на Донеччині. Є загиблі та поранені
Джерело:  online.ua

За інформацією речниці обласної прокуратури на Донеччині Анастасії Мєдвєдєвої, злочинна армія РФ протягом 6 вересня обстріляла Новоукраїнку та Торецьк. Наразі відомо про одного загиблого та двох поранених.

Джерело: "Суспільне"

Що відомо про наслідки обстрілу Торецька та Новоукраїнки

О 9:40, внаслідок обстрілу з боку РФ Новоукраїнки загинув 61-річний місцевий житель. Крім того, об 11:00 та 13:30 російські війська завдали удару по Торецьку. Поранені 42-річна жінка та 65-річний чоловік, які перебували на вулиці. Їх з осколковими пораненнями доставили до лікарні, - повідомила представниця прокуратури.

За словами речниці прокуратура розпочала досудове розслідування за ч. 1 ст. 438 КК України – порушення законів та звичаїв війни.

Що відомо про наслідки жахливого обстрілу армією РФ Костянтинівки 

За інформацією міністра МВС України Ігоря Клименка, після завершення операції з ліквідації завалів внаслідок обстрілу військовими злочинцями армії РФ кількість загиблих зросла до 17 осіб, ще 32 людини отримали поранення.

Інформація щодо загибелі дитини поки що не підтверджується.

Клименко також розповів, що найстаршою серед загиблих вважається жінка 1940 року народження, а наймолодший чоловік - 2005 року народження.

Це йдеться про тіла, які ідентифіковані на даний момент. Деякі тіла розірвало і ми зараз зі спеціалістами в морзі намагаємось ідентифікувати всі ці тіла, - пояснює глава МВС.

За його словами, на місці трагедії працюють ДНК -лабораторії.

Ми вже відібрали відповідні профілі ДНК у тіл загиблих і тепер відбираємо відповідні профілі ДНК у родичів, - зазначив Клименко.

При цьому закликав родичів першої лінії, які втратили зв'язок зі своїми близькими, звернутися до поліції, до криміналістів, які працюють на місці події.

Міністр наголосив, що це жахлива трагедія, бо було обстріляне цивільне населення, ніяких військових частин там немає.

Нічим не можна виправдати цей дурний удар по цивільному населенню, по цивільній інфраструктурі, - підкреслив глава МВС.

Клименко розповів, що було пошкоджено два п'ятиповерхових будинки, в яких 122 квартири. За його словами, на ринку постраждало 28 павільйонів, вісім з них - знищено вщент.

Міністр зазначив, що на цей час тип озброєння, який застосували для удару по місту, встановлюють спеціалісти, на місці працюють вибухотехніки.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?