Армія РФ отримала наказ втримати Сватове на Луганщині
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ отримала наказ втримати Сватове на Луганщині

Армія РФ отримала наказ втримати Сватове на Луганщині
Джерело:  online.ua

Речник Оперативного угруповання військ ЗСУ "Схід" Сергій Череватий повідомив, що військові російської окупаційної армії отримали наказ тримати оборону у Сватовому на Луганщині.

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

Окупанти сподіваються зупинити наступ ЗСУ в районі Сватового

Так як ми продовжуємо натиск на Сватовському напрямку, сьогодні там вогнем нашої артилерії була знищена колона з п'яти автомобілів. Також у селі Новоіванівка Луганської області був знищений склад боєприпасів та, за попередніми даними, десять чоловік з так званого підрозділу "кадирівців". Там ворог будує оборону, намагається максимально використовувати місцевість, інженерні засоби. Відтак, ми зараз працюємо над тим, у першу чергу артилерія, щоб знищити ці його можливості, - зазначив Череватий.

За його словами, на Донеччині військові кремлівської армії досі безуспішно намагаються прорвати оборону ЗСУ в районі Бахмуту та Авдіївки.

Керівник Луганської ОВА Сергій Гайдай зазначив, що район Сватового залишається найгарячішою ділянкою на Луганщині, оскільки у цьому районі кремлівські окупанти проводять масовані обстріли з РСЗВ.

За словами Гайдая, у невеликих селах поблизу Сватового і Кремінної росіяни виселили всіх жителів і розмістили там своїх військових.

Між тим представники "Центру національного спротиву" зазначають, що російські військові настільки бояться діяльності українських ДРГ, що заварюють кришки люків у Новій Каховці на Херсонщині.

Такі засоби безпеки свідчать про підготовку росіян до вуличних боїв у місті. Водночас триває розселення новоприбулих російських військових по квартирах порожніх помешкань, власники яких покинули місто через окупацію росіянами. Зауважимо, що масове заварювання люків наражає місцевих на небезпеку, адже перекриває комунальникам та пожежникам доступ до стратегічно важливих комунікацій, - зазначають в ЦНС.

Центр національного спротиву вкотре закликав місцевих мешканців за можливості виїхати з регіону на момент операції ЗСУ з деокупації міста.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?