Армія РФ перекидає нові військові підрозділи на Харківщину
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ перекидає нові військові підрозділи на Харківщину

Армія РФ перекидає нові військові підрозділи на Харківщину
Джерело:  online.ua

За інформацією Генштабу ЗСУ, РФ перекидає підрозділи зі складу Східного військового округу з території Бєлгородської області до району Ізюма.

Джерело: Facebook-сторінка Генштабу ЗСУ

Окупанти перекидають на Харківщину додаткові сили 

У Генштабі ЗСУ зазначають, що на Слобожанському напрямку армія РФ зосереджує зусилля на утриманні зайнятих позицій та нанесенні ударів по позиціях ЗСУ.

Ворог завдає авіаційних, ракетних ударів та обстрілює об’єкти з артилерії в глибині території України, позицій наших військ вздовж лінії зіткнення та у прикордонних районах. Продовжується перегрупування та посилення угруповань російських військ, - зазначають представники військового командування.

На Харківщині окупаційна армія РФ влаштувала обстріли населених пунктів  Кіндратівка, Катеринівка, Сваркове та Білокопитове.

Російські підрозділи намагалися вести наступ у напрямку Сулигівки і Довгенького, успіху не мали. Для прикриття угруповань своїх військ на Харківському та Ізюмському напрямках противник намагається розгорнути сили і засоби ППО, - підкреслюють представники Генштабу.

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

На території Луганської та Донецької областей окупанти ведуть наступ у районах населених пунктів Ямпіль, Озерне, Лиман, Рубіжне, Сєверодонецьк, Попасна, Калинове, Курахово, Оленівка та Новомихайлівка. Однак українські військові успішно тримають оборону та завдають значних втрат ворогу.

На Запорізькому напрямку не припиняються артилерійські обстріли підрозділів наших військ.

На Південнобузькому напрямку активного ворожого наступу не було. є поодинокі обстріли наших позицій.

На Бесарабському напрямку без суттєвих змін.

На Миколаївському напрямку противник активізував повітряну розвідку в оперативній глибині оборонних позицій ЗСУ, імовірно, для викриття наявності та характеру дій резервів.

ЗСУ уразили 10 повітряних цілей: один літак та девʼять БПЛА оперативно-тактичного рівня "Орлан-10".

На території Донецької та Луганської областей відбили 14 атак ворога. Знищено одинадцять танків, сім артилерійських систем, двадцять вісім одиниць броньованої техніки та чотирнадцять автомобілів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?