У Київській області знайшли ще одне масове поховання близько 900 цивільних – Зеленський
Категорія
Україна
Дата публікації

У Київській області знайшли ще одне масове поховання близько 900 цивільних – Зеленський

У Київській області знайшли ще одне масове поховання близько 900 цивільних – Зеленський
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський розповів польським журналістам, що на Київщині знайшли ще одне масове поховання близько 900 цивільних, яких вбили російські військові під час окупації області в березні.

Джерело: інтервʼю Зеленського польським ЗМІ

Оновлення:  Речник ОП Сергій Никифоров уточнив, що 29 квітня справді знайшли ще одне масове поховання на Київщині. Однак, кажучи про 900 загиблих, президент мав на увазі загальну кількість знайдених тіл на Київщині.

На Київщині знайшли нове масове поховання

Уявіть собі: було стільки вбитих, що, незважаючи, що вони спалили (частину трупів у крематоріях — ред.), знову знайшли могилу 900 людей у Київській області. 900 людей! Скільки людей загинуло — ніхто не знає. Будуть наслідки, буде слідство, буде потім перепис населення. Треба ж знайти всіх цих людей, ми ж не знаємо скільки! – сказав президент.

Він також оцінив ризики припинення переговорів з РФ.

Ризики того, що повністю закриються будь-які розмови (з росіянами – ред.), дуже високі. Саме через ті наслідки, які Росія залишає після себе, де б вони не були, а вони приблизно однакові. Таке відчуття, що у них методичка по вбивству, і вони однаково діють в тих чи інших територіях, які ми деокуповуємо і бачимо, - сказав президент.

На його думку, для вирішення важливих питань потрібні лише прямі переговори президентів України та РФ.

 Раніше Зеленський застеріг росіян, що в разі знищення українських захисників у Маріуполя під обстрілами або проведення так званого "референдуму" на захоплених землях Херсонщини – Україна вийде з усіх переговорних процесів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?