Росіяни намагаються зірвати підкріплення ЗСУ — Пентагон
Категорія
Україна
Дата публікації

Росіяни намагаються зірвати підкріплення ЗСУ — Пентагон

Росіяни намагаються зірвати підкріплення ЗСУ — Пентагон
Джерело:  online.ua

Сполучені Штати вважають, що Росія намагається порушити здатність українських військових «поповнювати власні запаси та зміцнюватися». Про це повідомив високопоставлений чиновник з міністерства оборони США.

Джерело: CNN

Росія намагається перешкодити підкріпленню ЗСУ

Посадовець навів у приклад спроби російських нападів на об'єкти електроенергетики, які могли завадити українським потягам.

У США також вважають, що хоча нещодавні удари, як повідомляється, вразили житлові райони, вони були призначені для військових виробничих об’єктів.

За словами чиновника, російські удари в Одесі, можливо, мають на меті притиснути там українські сили та не дати їм посилити захисників на Донбасі.

Посадовець також сказав, що наразі Росія запустила 1950 ракет проти України з початку вторгнення в лютому, і що більшість боєприпасів, скинутих проти Маріуполя, є «тупими» боєприпасами, які не мають точного наведення, що свідчить про те, що російські сили все ще мають труднощі з поповненням своїх високоточних боєприпасів.

Боєприпаси для гаубиць калібру 155 мм, які прямують до України з США (фото - facebook.com/GeneralStaff.ua)

Тим часом, за словами чиновника, США також підготували дві групи українських інструкторів з американської артилерії за межами України, причому першій групі «трохи більше 50 людей», а в другій групі «близько 50».

Сполучені Штати також навчали групу з близько 15 українців радіолокаційним системам США, які надаються Україні, і інші групи, кількість яких ще не визначена, будуть навчатися в майбутньому, сказав чиновник.

Навчання в США для українців «триватиме стільки, скільки потрібно», – додав чиновник.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?