Уряд обіцяє ліквідувати дефіцит палива за тиждень з незначним подорожчанням
Категорія
Економіка
Дата публікації

Уряд обіцяє ліквідувати дефіцит палива за тиждень з незначним подорожчанням

Уряд обіцяє ліквідувати дефіцит палива за тиждень з незначним подорожчанням
Джерело:  online.ua

На цьому тижні утворився тимчасовий відчутний дефіцит пального на АЗС в окремих регіонах України. В Уряді обіцяють ліквідувати дефіцит впродовж наступних 7 днів. При цьому ситуація призведе до незначного подорожчання нафтопродуктів.

Джерело: перша віцепрем’єр-міністерка економіки Юлія Свириденко

Україна ліквідує дефіцит палива за тиждень

Свириденко зазначила, що дефіцит пального на АЗС в окремих регіонах України відбувся внаслідок того, що протягом останніх трьох тижнів ворог завдавав нищівних ударів по паливній інфраструктурі України.

Зокрема, знищений Кременчуцький нафтопереробний завод, який був основним виробником пального в Україні, а також низка великих нафтобаз операторів ринку зі значними запасами пального.

Мета країни-агресора рф – зупинити економіку України через штучне створення дефіциту пального, - вказала Свириденко.

Уряд з початку війни через Міненерго та Мінекономіки щоденно співпрацює з операторами ринку для забезпечення населення і підприємств нафтопродуктами.

Впродовж наступних 7 днів дефіцит буде ліквідований, оскільки оператори мають законтрактовані обсязі на території Західної Європи. І зараз ми вирішуємо питання їх завезення на територію України.

Дана ситуація призведе до незначного подорожчання нафтопродуктів – це пов’язано насамперед з більшою ціною логістики, через складні маршрути та використання кількох видів транспорту.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?