Випущені по Україні ракети коштували РФ щонайменше 7,5 млрд доларів
Категорія
Економіка
Дата публікації

Випущені по Україні ракети коштували РФ щонайменше 7,5 млрд доларів

Випущені по Україні ракети коштували РФ щонайменше 7,5 млрд доларів
Джерело:  online.ua

Росія випустила по Україні понад 1300 ракет, повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр. За підрахунками, вартість випущених по Україні ракет сягає $7,5 млрд.

Джерело: Forbes

Експерти оцінили вартість російських ракет

Оцінюється, що Росія випустила по Україні 235 ракет "Калібр": у цифру входять 183 ракети, які, за даними Міноборони, були випущені до 24 березня, та 52 ракети, випущені 26 березня.

Оцінюючи кількість ракет "Калібр", Forbes врахував лише випадки, коли достеменно відомо клас ракети, яку було запущено по Україні. Відтак, зазначає видання, насправді таких ракет могло бути більше.

Вартість ракет може сильно відрізнятися. "Точка-У", за даними сайту Military Russia, оцінюється у 300 тис. доларів, вартість "Калібру" – 6,5 млн доларів відповідно до експортного контракту з Індією в 2006 році. Ракети класу Х-101 є більш сучасними та досконалими за "Калібри", тож, за оцінками експертів, у рази дорожчі, ніж "Калібр", - повідомляють у Forbes.

Загальна вартість випущених по Україні ракет таким чином сягає 7,5 млрд доларів.

Нагадаємо, що в Міноборони повідомили, що Росія випустила по Україні 1300 ракет, яких у РФ залишилося вдвічі менше.

Там зауважили, що запаси ракет РФ скоротилися понад як удвічі за той час, що вони з 24 лютого активно їх використовують по території України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?