Внутрішнім переселенцям планують надати більше 50 тис квартир протягом року — ОП
Категорія
Україна
Дата публікації

Внутрішнім переселенцям планують надати більше 50 тис квартир протягом року — ОП

Внутрішнім переселенцям планують надати більше 50 тис квартир протягом року — ОП
Джерело:  online.ua

Протягом 2022 року влада планує виділити понад 53 тисячі квартир для 186 тисяч внутрішньо переміщених осіб.

Джерело: заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко

Вимушеним переселенцям будуть виділяти квартири

Квартири надаватимуть із ремонтом і мінімальним оснащенням технікою та меблями.

Усі такі квартири будуть у державній власності, а після повернення переселенців у свої домівки ці квартири надаватимуть людям, які роками стояли в черзі на житло.

Нагадаємо, власники пошкодженого або втраченого через війну майна можуть зареєструвати його в додатку або на сайті «Дія».

В уряді раніше казали, що подати заяву на відновлення житла невдовзі можна буде й офлайн через Центри надання адмінпослуг.

Тимошенко розповів, що наразі влада має завдання зробити базу даних потреб усіх населених пунктів України та розробити концепцію простору кожного з них.

Протягом цього тижня від усіх балансоутримувачів мають надійти детальні дані щодо потреб. Після їхньої консолідації, орієнтовно до 5 травня, перейдуть до розробки концепції відновлення та модернізації України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?