Німецькі інтелектуали знову закликали Шольца не постачати зброю Україні
Категорія
Світ
Дата публікації

Німецькі інтелектуали знову закликали Шольца не постачати зброю Україні

Німецькі інтелектуали знову закликали Шольца не постачати зброю Україні
Джерело:  online.ua

Група знаменитостей зі сфери культури та ЗМІ Німеччини звернулася з відкритим листом до канцлера Німеччини Олафа Шольца, закликавши його не постачати Україні важке озброєння.

Джерело: лист опублікований у журналі  "Емма"

Німецькі знаменитості закликали Шольца не допомагати Україні важким озброєнням

Ми сподіваємося, що ви згадаєте свою початкову позицію і більше прямо чи опосередковано не постачатимете важке озброєння Україні. Навпаки, ми закликаємо вас зробити все можливе для якнайшвидшого досягнення припинення вогню; компромісу, який можуть прийняти обидві сторони, - написали підписанти.

Вони вважають, що президент РФ Владімір Путін порушив міжнародне право, розпочавши наступ на Україну, але це не виправдовує "ризик переростання цієї війни в ядерний конфлікт".

Постачання великої кількості важкого озброєння може зробити саму Німеччину учасником війни. А російський контрудар може спровокувати необхідність допомоги за договором НАТО, а разом із нею і безпосередню небезпеку світової війни.

Лист підписали 28 людей, серед яких режисери Андреас Дрезен, Хайке Сандер та Олександр Клюге, письменники Мартін Вальзер та Юлі Зех, артисти кабаре Дітер Нур та Герхард Полт, музикант Рейнхард Мей та журналіст Ранга Йогешвар.

Нагадаємо, що німецькі інтелектуали вже писали подібного листа Шольцу.

23 квітня низка німецьких колишніх політиків, інтелектуалів та лідерів думок оприлюднили відкрите звернення до уряду Німеччини, зміст якого полягає, по суті, в примушенні України у капітуляції.

28 квітня Бундестаг проголосував за пришвидшення та розширення надання Україні важкого озброєння.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?