Євросоюз готує поетапне ембарго на російську нафту
Категорія
Економіка
Дата публікації

Євросоюз готує поетапне ембарго на російську нафту

Євросоюз готує поетапне ембарго на російську нафту
Джерело:  online.ua

Країни Європейського Союзу, ймовірно, схвалять поетапне ембарго на російську нафту вже наступного тижня.

Джерело: NYT

 ЄС готує ембарго на нафту

ЄС знадобилися тижні, щоб країни узгодили цей етап санкцій, і інтенсивні переговори триватимуть у вихідні, перш ніж Європейська комісія винесе остаточну пропозицію для послів країн ЄС.

Посли зустрінуться в середу і від них очікується остаточне схвалення пакету до кінця тижня.

Нафтове ембарго стане найбільшим і найважливішим новим кроком у шостому пакеті санкцій ЄС відтоді, як Росія вторглася в Україну 24 лютого.

Пакет також включатиме санкції проти найбільшого російського банку Сбербанк, а також додаткові заходи проти високопоставлених росіян.

Ембарго, ймовірно, вплине на російську нафту, яка транспортується танкерами, ніж на ту, що надходить по трубопроводу, що може зайняти кілька місяців.

Позиція Німеччини була надзвичайно важливою для завершення розробки нового заходу; країна імпортувала близько третини своєї нафти з Росії під час вторгнення в Україну.

Але міністр енергетики Роберт Хабек заявив цього тижня, що Німеччині вдалося скоротити цей показник лише до 12 відсотків за останні тижні, зробивши повне ембарго «керованим».

Росія є найбільшим постачальником нафти в Європі, що забезпечує близько чверті річних потреб блоку, за даними 2020 року, становить приблизно половину загального експорту Росії.

Оскільки нафтове ембарго вводиться поступово, чиновники заявили, що блок намагатиметься компенсувати дефіцит за рахунок збільшення імпорту з інших джерел, таких як країни Перської затоки, Нігерія, Казахстан та Азербайджан.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?