Армія РФ перетворила національний парк Джарилгач на військовий полігон — Гуменюк
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ перетворила національний парк Джарилгач на військовий полігон — Гуменюк

Армія РФ перетворила національний парк Джарилгач на військовий полігон — Гуменюк
Джерело:  online.ua

Армія РФ перетворила національний парк Джарилгач на військовий полігон. Вибухами і пожежами знищено унікальну екологічну зону.

Джерело: FREEDOM

Національний парк Джарилгач став російським полігоном

За словами керівниці Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони України "Південь" Наталії Гуменюк, російські окупанти штучно з'єднали Джарилгач із материковою частиною країни. Адже для того, щоб використовувати острів як полігон, їм необхідна ця коса.

На острові Джарилгач у Херсонській області було організовано російський пункт перепідготовки військових. На цій території проводяться регулярні тренування. Унаслідок таких дій острів, який славився своєю унікальною природою, зазнав змін і перетворився на полігон.

Навіть після досить феєричного влучання та полум'яного "привіту" від українських сил оборони росіяни продовжують використовувати цю територію як військовий полігон, ставляться до неї абсолютно по-варварськи. Це ж вони демонстрували й за своєї присутності на тимчасово окупованому правому березі області, де національні парки не мали для них жодного значення, — зазначила Гуменюк.

Згідно з її заявою, більшість некерованих пожеж, включно із сезонними, від яких ніхто не застрахований, російські громадяни залишають без втручання, не роблячи зусиль для їхнього гасіння, і позбавляють місцевих жителів можливості погасити їх.

Як каже Гуменюк, раніше російські загарбники провели штучне з'єднання острова Джарилгач із материковою частиною країни. Вона зазначає, що для використання острова як військового полігону їм необхідний цей перешийок.

Їм необхідне транспортне сполучення, тому вони час від часу укріплюють піщану косу. Але природа бере своє, і щоразу все одно триває розмив цих територій, — уточнила гостя ефіру.

Джарилгач цілодобово палає

Нагадаємо, що 5 серпня в Джарилгацькому національному природному парку вже п'яту добу палала цінна степова зона. Зазначається, що на тій ділянці зосереджена основна частина всіх степових екосистем Джарилгача.

А 1 серпня ЦНС показало відео удару HIMARS по острову Джарилгач, на якому окупанти облаштували бази для своїх військ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?