Армія РФ пошкодила та зруйнувала десятки об'єктів історичної спадщини в Одесі
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ пошкодила та зруйнувала десятки об'єктів історичної спадщини в Одесі

Армія РФ пошкодила та зруйнувала десятки об'єктів історичної спадщини в Одесі
Джерело:  online.ua

За інформацією керівника Одеської ОВА Олега Кіпера, внаслідок нічної масованої ракетної атаки злочинної армії РФ по Одесі було зруйновано близько 25 пам'яток архітектури, серед яких Спасо-Преображенський кафедральний собор.

Джерело: Telegram керівника Одеської ОВА

Що відомо про наслідки масованої ракетної атаки армії РФ по Одесі  

Кіпер зазначив, що станом на 14:00 відомо про пошкодження 25 пам'яток. Фахівці ще продовжують працювати на місці ракетних ударів.

Серед пошкоджених пам'яток будівлі XIX-XX століть:

  • Будинок Чижевича;

  • Будинок Папудової;

  • Будинок Заблудовського;

  • Будинок Гагаріна;

  • Будинок Януша;

  • Будинок Жданової;

  • Будинок Рассель дель Турко;

  • Будинок Масса;

  • Особняк Манук-Бея;

  • Будинок Ковалевського

  • Будинок Порро;

  • Будинок Машевського та інші.

Росіяни навмисно спрямували свої ракети на історичний центр Одеси, що знаходиться під захистом ЮНЕСКО! Все, що змореною працею створювалося великими архітекторами знищується зараз цинічними нелюдами, - підкреслив керівник ОВА.

Що відомо про реакцію міжнародної спільноти на ракетну атаку армії РФ по Одесі  

Посольство Італії в Україні вже пообіцяло, що їхня країна допоможе Україні провести реконструкцію Спасо-Преображенського собору.

Так, голова Ради міністрів Італії Джорджа Мелоні зазначила, що окупанти нищать європейську цивілізацію, її священні символи.

Вільний народ не дозволить себе залякати, варварство не переможе. Італія,з її унікальним у світі досвідом в реєстраційній галузі, готова долучитися до відбудови собору та інших скарбів культурної спадщини України, - наголосила Мелоні.

Своєю чергою міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні зазначив, що знищення частини Спасо-Преображенського собору "мерзенний вчинок".

За словами посла США в Україні Бріджит Брінк, невпинні атаки Росії тривають на людей та інфраструктуру Одеси, об’єкта всесвітньої спадщини та життєво важливого порту для глобальної продовольчої безпеки.

На тлі обстрілу Одеси колишній міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус заявив, що якби США надали Україні ракети ATACMS, то контрнаступ ЗСУ не був би таким "важким, кровопролитним і тривалим".

Глава зовнішньополітичного відомства ЄС Жозеп Боррель сказав, що безперервний російський ракетний терор Одеси є ще одним військовим злочином Кремля, який носить також головний православний собор - об'єкт всесвітньої спадщини.

Посол Великої Британії Мелінда Сіммонс констатувала, що Росія розбомбила центр Одеси.

Президент Молдови Мая Санду зізналась, що їй боляче спостерігати за сценами руйнування Одеси, міста, яке дороге багатьом молдаванам.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?