Чи були підрозділи ППО готові до ракетної атаки армії РФ по Одесі — відповідь Гуменюк
Категорія
Україна
Дата публікації

Чи були підрозділи ППО готові до ракетної атаки армії РФ по Одесі — відповідь Гуменюк

Чи були підрозділи ППО готові до ракетної атаки армії РФ по Одесі — відповідь Гуменюк
Джерело:  online.ua

За словами керівниці Об'єднаного координаційного центру Сил оборони південного напрямку Наталії Гуменюк, українські військові передбачали загрозу нічної масованої ракетної атаки армії РФ по півдню України, зокрема, по Одесі, і знищили стільки ворожих ракет, скільки змогли.

Джерело: "24 канал"

Що відомо про роботу ППО під час нічної ракетної атаки армії РФ по Одесі  

Ми передбачали таку активність вночі, тому сили оборони відпрацювали досить потужно. 9 ракет було знищено. Всі "Калібр" та "Іскандер-К", які могли бути знищені, були ліквідовані. Ті ж ракети, які наша система ППО не може брати в повному обсязі, українські сили протиповітряної оборони не змогли зупинити й вони відпрацювали по об'єктах, - підкреслює Гуменюк.

Вона зазначила, що окупанти застосували щонайменше 5 видів ракет. Ворог зокрема використовував береговий ракетний комплекс типу "Іскандер" та "Бастіон". З них запускалися ракети "Онікс", "Іскандер-К" та "Іскандер-М".

Крім того, була застосована стратегічна авіація з надзвуковими ракетами Х-22. А також долучився ракетоносій морського базування – підводний човен з 4 ракетами типу "Калібр", які готувались до застосування ще з вечора.

Майже всі вибухи звучали з неймовірно малими інтервалами або одночасно, - наголошує речниця ОК "Південь".

Що відомо про наслідки ворожої ракетної атаки 

Також вона розповіла, що під удар потрапили об'єкти, які досить близько розташовані до портової інфраструктури. Зокрема були прицільні удари по самому порту.

На щастя, на виробничих потужностях порту це не позначилось. Є певні руйнування, їх обсяг ще уточнюється, - пояснила Гуменюк.

Також Гуменюк підкреслила, що ворог зараз робить ставку на власний світовий імідж і буде акумулювати увесь свій ресурс, щоб продовжувати завдавати ракетні удари по Україні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?