В Міноборони РФ відзначились цинічною брехнею стосовно ракетної атаки по Одесі
Категорія
Україна
Дата публікації

В Міноборони РФ відзначились цинічною брехнею стосовно ракетної атаки по Одесі

В Міноборони РФ відзначились цинічною брехнею стосовно ракетної атаки по Одесі
Джерело:  online.ua

В Міноборони РФ почали цинічно брехати стосовно обставин та наслідків масованої ракетної атаки по Одесі протягом ночі 23 липня. 

Джерело: РосЗМІ

В Росії почали відверто брехати про нічну ракетну атаку по Одесі  

Відповідно до заяви країни-агресора, у житлових будинках, які були зруйновані, або пошкоджені внаслідок злочинної ракетної атаки, готувались терористичні акти проти Росії.

Високоточною зброєю великої дальності морського та повітряного базування по об'єктах, де готувалися терористичні акти проти РФ із застосуванням безекіпажних катерів, а також місця їх виготовлення в районі Одеси", - відверто збрехали в Міноборони Росії.

Крім того, у Шойгу знайшли на зазначених об'єктах, нібито іноземних найманців.

Там також стверджують ніби "усі сплановані до удару цілі знищені".

При цьому в Міноборони РФ заявили, що інформація про влучання у Спасо-Преображенський собор в Одесі нібито не відповідає дійсності, а всі атаковані "об'єкти", нібито "були на безпечній дистанції від храмового комплексу".

Що відомо про руйнівні наслідки ракетної атаки армії РФ по Одесі 

За інформацією представників УПЦ МП, Спасо-Преображенський кафедральний собор в Одесі 23 липня обстріляла російська армія. Через ракетну атаку собор частково зруйнований.

В Одеській єпархії УПЦ МП зазначили, що ворожа ракета влучила у центральний вівтар. Через обстріл у соборі спалахнула пожежа.

Внаслідок атаки будівлю собору частково зруйнована, пошкоджено внутрішнє оздоблення та ікони, знищені деякі приміщення.

Руйнування колосальні, влучило у праву частину і пробило до мінус першого поверху. Половина собору лишилася без даху. Порушені центральні палі, фундамент. Вилетіли всі вікна, ліпнина. Була пожежа, загорілася частина, де у церкві продаються ікони та свічки, - підкреслив клірик Одеської єпархії УПЦ, архідиякон Андрій Пальчук.

Після удару з палаючого собору вдалося врятувати Касперську ікону Богоматері. Її вважають покровителькою Одеси.

В Одеській єпархії УПЦ МП назвали обстріл "терористичним актом" та засудили агресії Росії проти України.

Спасо-Преображенський кафедральний собор є найбільшим православним храмом Одеси. Його ще називають головним собор півдня України.

Храм було закладено у 1794 році, але за часів диктатора Сталіна його зруйнували. У 2005 році Україна відновила собор.

В ніч на 23 липня Росія випустила по Одесі 19 ракет різних типів, серед них були крилаті ракети та балістика. Сили ППО збили 9 з них.

Через нічну атаку пошкоджені житлові будинки, пам'ятки архітектури, зруйнований Спасо-Преображенський кафедральний собор. Відомо, що 19 осіб отримали поранення, серед них четверо дітей. Крім того, загинув чоловік 1974 року народження.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?