Армія РФ посилює атаки на Донбасі — Маляр
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ посилює атаки на Донбасі — Маляр

Армія РФ посилює атаки на Донбасі — Маляр
Джерело:  online.ua

За словами заступниці міністра оборони Ганни Маляр, ситуація на фронті залишається складною. Найскладніша ситуація наразі в районі Бахмуту на Донеччині.

Джерело: Telegram-канал Ганни Маляр

Що відомо про ситуацію на сході України 

Якщо коротко і простими словами, то ситуація на фронті складна. Ворожа армія нарощує інтенсивність штурмових дій. Найскладніша обстановка залишається на Бахмутському напрямку, - зазначає Маляр.

За її словами, під час наступу ворог використовує тактики виснаження і тотального руйнування інфраструктури.

Маляр також підкреслила, що кожного дня окупанти втрачають від 600 до 1 тис осіб.

Сили оборони України ведуть активні оборонні дії в умовах кількісної переваги противника. Наші бійці мужньо воюють з ворогом, - зазначила заступниця голови міноборони.

За словами очільника Луганської області Сергія Гайдая, наразі найбільшою загрозою для українських військових в регіоні є велика кількість мобілізованих росіян.

Ми бачимо збільшення особового складу та важкої техніки ворога. Зокрема, сучасних танків Т-90. Наші захисники їх успішно спалюють, - підкреслив Гайдай.

Очільник ОВА зазначив, що резерв мобілізованих окупантів, який проходив двохмісячне навчання, отримав вже певний бойовий досвід. Цих осіб вже встигли доправити в Луганську область.

Це десятки тисяч мобілізованих росіян. Основна загроза - в їхній кількості, - зазначає Гайдай.

У ГУР підтверджують численні втрати окупантів 

За інформацією Головного управління розвідки Міноборони із посиланням на перехоплені розмови російських військових, кожного дня окупаційна армія втрачає велику кількість солдат.

У своїй розмові з товаришем росіянин спочатку не може підрахувати кількість загиблих солдатів. Він говорить, що дехто з них поранений, а дехто - зниклі безвісти.

У мене в сумі виходить, безвісті, яких я знаю, але вони скоріше за все двохсоті - 12 осіб, трьохсоті у мене 19 осіб, та два - двохсоті, - зазначає окупант.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?