Армія РФ поступово виходить з території ЗАЕС — ГУР
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ поступово виходить з території ЗАЕС — ГУР

Армія РФ поступово виходить з території ЗАЕС — ГУР
Джерело:  online.ua

За інформацією представників Головного управління розвідки Міноборони України, військові злочинці армії РФ поступово покидають територію Запорізької АЕС. 

Джерело: Telegram ГУР

Армія РФ поступово покидає ЗАЕС 

За інформацією представників розвідки, російські військові злочинці наказали персоналу, який залишається на ЗАЕС, у разі аварійної ситуації звинувачувати у всьому Україну.

За останніми даними, окупаційний контингент поступово залишає територію Запорізької атомної електростанції. Одними з перших зі станції поїхали троє співробітників "Росатому", які керували діями росіян, - зазначається у повідомленні ГУР.

Військові злочинної армії також наказали покинути станцію працівникам, які підписали контракти з російським "Росатомом".

Зокрема, вони мають покинути станцію до 5 липня. Бажано виїхати у напрямку Криму.

На сьогодні відомо про від'їзд на півострів начальниці юридичного відділу Манцурової, головного інспектора Штатського та заступника станції із забезпечення Губарева, - підкреслили у ГУР.

У місті-супутнику Енергодарі останнім часом також зменшилася кількість військових патрулів ворога.

У ГУР зазначають, що співробітникам, які залишилися на ЗАЕС, дано вказівку "в разі будь-яких аварійних ситуацій звинувачувати Україну".

Чи готують росіяни теракт на ЗАЕС

Після теракту на Каховської ГЕС ситуація на ЗАЕС, яка захоплена окупантами, стала ще напруженішою тому, що резервуар охолодження наразі не має штатного підживлення водою.

Раніше начальник ГУР МО Кирило Буданов повідомив, що ворог біля 4 із 6 енергоблоків розмістив машини з вибухівкою. Він не виключив, що російське керівництво може дати наказ про підрив ЗАЕС.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?