Армія РФ протягом ночі обстрілювала Полтавську та Дніпропетровську і Донецьку області
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ протягом ночі обстрілювала Полтавську та Дніпропетровську і Донецьку області

Армія РФ протягом ночі обстрілювала Полтавську та Дніпропетровську і Донецьку області
Джерело:  online.ua

Керівник Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко зазначив, що протягом ночі кремлівська армія обстрілювала Нікопольский район з РСЗВ та за допомогою іранських дронів-камікадзе. 

Джерело: інформація від керівників ОВА

Що відомо про ворожі обстріли на Дніпропетровщині

Резніченко наголосив, що внаслідок ворожих атак в регіоні постраждалих не має.

Загарбники гатили з РСЗВ і важкої артилерії по Марганецькій громаді. Наразі з'ясовуються масштаби руйнувань.

Решта районів провели ніч під звуки сирени. Та минулося без обстрілів. І на цю хвилину спокійно, - підкреслив керівник Дніпропетровської ОВА.

Водночас глава ОВА розповів, що під час нічної атаки росіян наші військові з повітряного командування "Схід" знищили над областю ворожий дрон-камікадзе Shahed-136.

Водночас у Telegram-каналі "Дніпро Обласний" розповіли, що у Синельниківському районі Дніпропетровської області під час тривоги також лунали вибухи.

За попередніми даними, там працює система ППО.

Обстріли на Донеччині 

Керівник Донецької ОВА Павло Кириленко зазначив, що протягом доби кремлівська армія обстрілювала кілька населених пунктів в регіоні. Через ворожі обстріли загинули двоє мирних жителів та ще дев'ятеро людей отримали поранення.

Так, один цивільний загинув у Кліщіївці та ще один - у Торському. Ще дев'ять людей отримали поранення минулої доби.

Окрім цього, правоохоронці виявили тіла чотирьох цивільних, які загинули під час окупації: два у Діброві та два в Озерному.

Що відомо про вибухи на Полтавщині 

Протягом ночі 23 жовтня вибухи лунали під час повітряної тривоги у Кременчуці на Полтавщині.

Міський голова Віталій Малецький повідомив, що звук було чутно близько 00:50 години.

Прошу всіх перебувати в укриттях! Очікуємо офіційну інформацію від ОВА, - зазначив Малецький.

Відомо також, що унаслідок ракетного удару російських окупантів 22 жовтня сталося часткове знеструмлення ПрАТ "Рівнеазот".

зупинка ключових цехів із виробництва мінеральних добрив:

  • аміаку;

  • азотної кислоти;

  • вапняково-аміачної селітри;

  • аміачної селітри.

Зусиллями працівників зупинка цехів була проведена чітко згідно регламентів. Екологічна ситуація на підприємстві перебуває у межах норми.

Подальше відновлення діяльності цехів відбудеться у координації з місцевою владою після відновлення стабільної подачі електроенергії двома резервними лініями, як цього вимагають технічні регламенти виробництва, - повідомили представники компанії-власника підприємства Group DF.

Там також запевнили, що "Рівнеазот" повністю виконає всі договірні обов'язки перед фермерами та агрохолдингами з поставок мінеральних добрив в осінній сезон.

Наразі на підприємстві продовжує безперебійно функціонувати цех нейтралізації та очистки стічних вод. Прийом стічних вод з Рівного відбувається у штатному режимі.

Зі свого боку голова держави Володимир Зеленський повідомив, що на частині території України, де електрика була відключена внаслідок ракетного удару ворога 22 жовтня, вже вдалося відновити енергопостачання.

Глава держави зазначив, що електрику вже частково повернули в Одеській та Хмельницькій областях.

Рівненщина - більшість відновили, є позитивні звіти також з інших областей, - наголосив президент.

Водночас він вказав, що у багатьох містах і районах відновлювальні роботи ще тривають. Місцеві органи намагаються якнайшвидше повернути людям світло.

Президент подякував енергетикам, працівникам комунальних служб і місцевого самоврядування, урядовцям і бізнесу, які допомагають у цій роботі.

Усі разом ми зараз показуємо, що українське життя неможливо зламати. Навіть якщо ворог і може залишити нас тимчасово без світла, йому все одно ніколи не вдасться залишити нас без прагнення виправити все, полагодити й повернути до норми, - зазначив Зеленський.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?